Franta si Germania au suspendat toate transporturile aeriene provenind din Yemen, ca urmare a alertei teroriste internationale instituite dupa descoperirea a doua colete suspecte, ce contineau explozibil, provenite din aceasta tara, anunta Agerpres, citand agentia Xinhua. Franta a luat aceasta decizie sambata seara, la cererea Directiei generale a aviatiei civile, iar ulterior, si ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a luat o hotarare similara. El a explicat ca pachetul explozibil care a fost descoperit in Marea Britanie tranzitase, anterior, si Germania.

"Guvernul german se va asigura ca de acum nici un transport aerian din Yemen nu va ajunge in Germania", a declarat oficialul german.

Si transportatorii americani UPS si FedEx anuntasera, inca de vineri seara, ca pun capat serviciilor lor de plecare din Yemen. Belgia, la randul ei, a cerut o "vigilenta crescuta" fata de zborurile spre si dinspre Yemen ce au ca destinatie SUA. Zborurile directe din Yemen spre Marea Britanie sunt suspendate inca din ianuarie 2010.

Masurile vin dupa descoperirea, joi seara, a doua colete suspecte, in Marea Britanie si Dubai, la bordul a doua avioane ce veneau din Yemen. Coletele contineau explozibil, iar presedintele american Barack Obama a declarat ca tinta ar fi fost doua sinagogi din Chicago, adaugand ca a fost vorba despre "o amenintare terorista credibila".

Unul dintre colete, interceptat pe aeroportul din Dubai, continea explozibil si un sistem de detonare care "poarta amprenta organizatiilor teroriste ca al-Qaida", au indicat surse apropiate anchetei, citate de CNN.¬