Iranul nu va permite universitatilor sa inceapa sa predea anumite discipline pe care le considera a fi prea "vestice", iar cursurile existente in prezent vor fi reevaluate, a declarat duminica un oficial din Ministerul Educatiei, citat de Reuters.

"Extinderea a 12 discipline din categoria stiintelor sociale precum drept, studii feministe, drepturile omului, management, sociologie, filosofie, psihologie sau stiinte politice vor fi revizuite," a declarat Abolfazl Hassani intr-un ziar iranian.

"Continutul acestor studii se bazeaza pe cultura vestica. Revizuirea va fi facuta cu intentia de a le face compatibile cu invatamintele islamice," a explicat oficialul.

Potrivit lui Hassani, universitatilor iraniene nu li se va permite deschiderea unor noi departamente pentru aceste discipline, iar programa deja existenta va fi reevaluata.

In luna august, ayatollah-ul Ali Khamenei a atras atentia asupra faptului ca aproximativ 2 milioane de studenti dintr-un total de 3,5 milioane s-au inscris la studii umaniste si a solicitat modificarea acestora.

"Acestea vor duce la propagarea indoielii fata de fundamentele invatamintelor religioase," a spus el.

Accesul la internet si televiziunea ilegala prin satelit sunt foarte populare in randul tinerilor, intr-o tara in care 70% din populatie are sub 30 de ani si nu isi amintesc in mod real revolutia islamica din 1979.