Un ofiter de politie din Rusia care conducea beat a lovit cu masina personala trei tinere, in Siberia, una dintre ele fiind ucisa ulterior de ambulanta care venise pentru a le salva, a anuntat miercuri politia locala, citata de AFP.

Cele trei tinere au fost lovite de masina ofiterului marti seara, in timp ce mergeau pe marginea drumului, langa Kargosok, un oras din regiunea Tomsk.

Una dintre fete, in varsta de 15 ani, a fost calcata si ucisa de o ambulanta care sosise la fata locului pentru a le acorda primul ajutor.

Celelalte doua fete au fost transportate la spital si au traumatisme craniene, dar starea lor este stabila.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de scandaluri provocate de politisti care, sub influenta alcoolului, au calcat cu masina oameni nevinovati.

Intr-un incident separat, procurorii din regiunea Kursk au anuntat ca l-au identificat pe un membru al politiei locale care a fugit luni de la locul accidentului, dupa ce a lovit si ucis o tanara de 16 ani.

"Ancheta a aratat ca persoana responsabila pentru accident este adjunctul sefului politiei din districtul Sovietsky, care era beat", a afirmat biroul procuraturii.

In aprilie, un politist beat a lovit cu masina o femeie si fiica sa de noua ani in apropiere de Moscova, ucigand copilul. In martie, un alt politist beat a ucis o femeie insarcinata in Moscova.

In Rusia, scandalurile in care sunt implicati ofiteri de politie - de la crime, extorcare si pana la coruptie - cunosc o crestere alarmanta in ultimii ani.