Majoritatea locuitorilor din Danemarca, tara care are printre cele mai mari taxe din lume, sunt de parere ca sistemul lor de taxe este potrivit, a indicat un sondaj de opinie publicat marti si preluat de AFP. Potrivit anchetei Greens Analyseinstitut, mai mult de unul din 10 danezi afirma ca nu platesc suficiente taxe.

Sondajul de opinie, prezentat de cotidianul financiar Boersen, indica faptul ca 66% dintre danezi sunt de acord cu nivelul taxelor pe care-l platesc. Doar 20% dintre cei intervievati au afirmat ca taxele platite sunt "prea mari". 12% dintre cei 1.232 de respondenti au spus ca taxele platite in Danemarca sunt "prea mici".

In 2007, Danemarca s-a clasat pe primul loc in randul tarilor din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) in ceea ce priveste taxele. Acestea reprezinta 48.3% din Produsul Intern Brut in Danemarca, fata de media de 38% in OECD si 26.9% in SUA.

Observatorii afirma ca "povestea de dragoste" a danezilor cu taxele are legatura cu sistemul de asistenta sociala extrem de generos.