Politistii israelieni au retinut un baiat palestinian care a fost lovit de o masina in timp ce arunca cu pietre in colonistii evrei, a anuntat politia, citata de AFP. Imran Mansur (12 ani) a fost implicat la inceputul acestei luni in incidentul violent care a avut loc in Ierusalimul de est.

Incident violentFoto: Captura Youtube.com

Purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat ca Mansur a fost interogat de politie sambata in legatura cu incidentul de la inceputul lunii octombrie. Rosenfeld a adaugat ca, la sectia de politie, baiatul a fost acompaniat in permanenta de tatal sau si ca, cel mai probabil, va fi eliberat "in curand".

AFP precizeaza ca Mansur si Iyad Gheit (10 ani) se aflau la 8 octombrie in cartierul Silwan din capitala israeliana. Ambii copii purtau masti pe fata. Cei doi, impreuna cu alti copii, au aruncat cu pietre in masina condusa de David Beeri, un lider local al organizatiei de colonisti Elad. Baietii au fost loviti de masina, iar Mansur a fost aruncat prin aer, inainte de a cadea violent pe pamant. Incidentul a fost inregistrat de mai multi ziaristi aflati la fata locului.

Colonistul a oprit masina pentru cateva momente, inainte de a demara in tromba.

In urma incidentului, Mansur si-a rupt piciorul in timp ce Gheit a fost dus la spital dupa ce a fost lovit de cioburi de sticla.

Politia din Ierusalim l-a identificat si interogat pe sofer, care insa a fost eliberat in aceeasi zi.

AFP precizeaza ca organizatia Elad ii incurajeaza pe evrei sa se mute in cartierele din Ierusalimul de est, predominant arab. In ultima perioada, in Silwan au avut loc mai multe incidente violente, in care tineri palestinieni au aruncat cu pietre inspre colonisti si politisti. Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc pentru a-i dispersa pe protestatari.​

Atentie, imagini violente!