Franta s-a angajat in fata Comisiei Europeane sa isi modifice legislatia in cazul expulzarii tiganilor, printr-un raspuns trimis inainte de expirarea unui ultimatum fixat la miezul noptii de vineri de Bruxelles, relateaza AFP.

"Am primit documentele franceze, le vom analiza in timpul weekend-ului", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei pentru chestiuni de justitie si drepturi fundamentale ale cetatenilor, Matthew Newman.

El nu a dorit sa dea detalii asupra continutului raspunsului francez.

Dar, potrivit unei surse diplomatice, Franta, asa cum a semnalat de mai multe zile, a confirmat intentia ei de a modifica asa cum i-a cerut Bruxelles-ul legea sa nationala pentru a transpune mai bine dreptul ei intr-o directiva europeana asupra libertatii de circulatie a cetatenilor UE.

In raspunsul trimis de Paris, este stipulat ca "autoritatile franceze sunt dispuse din motive de mai mare transparenta juridica sa insereze anumite dispozitii ale directivei" in dreptul lor national, au declarat surse diplomatice.

Bruxellesul a cerut autoritatilor franceze sa dea un raspuns satisfacator vineri la miezul noptii cel tarziu. " Fapte, nu vorbe", a declarat Olivier Bailly un purtator de cuvant al Comisiei.

Comisia Europeana si-a anuntat luna trecuta intentia de a declansa o procedura de infringement impotriva Frantei, pentru incalcarea dreptului european in cazul repatrierii romilor romani si bulgari.

"Este destul!",declara atunci comisarul UE pentru Justitie, Viviane Reding, afirmand ca atitudinea Guvernului francez, care a ascuns existenta unei circulare care ii viza pe romi, este "o rusine".