Guvernatorul regiunii Tver a postat pe internet o fotografie cu o rima pe care sustine ca a gasit-o pe farfuria in care ii era servita salata la un dineu oferit in onoarea presedintelui german Christian Wulff, ceea ce i-a atras imediat apelativul de "imbecilitate" din partea unui oficial al Kremlinului, relateaza The Moscow Times.

Rima de pe farfuria KremlinuluiFoto: www.thelocal.de/

Dmitri Zelenin, in varsta de 47 de ani, a postat marti un mesaj pe contul sau de Twitter in care descrie evenimentul, cu link la poza rimei, efectuata cu un telefon mobil.

"Lucruri de genul asta se intampla, chiar si in sala Alexandrovski. Alaturi de vita, ti se serveste salata cu rime", a scris Zelenin, care a comentat cu umor ca se poate interpreta faptul ca frunzele de salata sunt proaspete.

Fotografia si mesajul au fost insa sterse rapid, iar Kremlinul pare ca a ratat umorul de blogger al lui Zelenin.

"Din fericire, raspund de probleme de politica externa, dar poate ca ar trebui sa le sugerez colegilor mei care raspund de problemele interne, sa introduca in criteriile de evaluare a guvernatorilor un rand legat de 'eliminarea imbecilitatii'", a declarat Serghei Prihodko, consilierul pentru politica externa al Kremlinului, pentru RIA-Novosti.

"Nici macar nu voi comenta asupra acestei iresponsabilitati si prostii", a adaugat el.

Aceste comentarii nu se anunta de bun augur, avand in vedere ca presedintele Dmitri Medvedev l-a demis recent pe primarul Moscovei Iuri Lujkov, pe motivul ca "si-a pierdut increderea" in acesta.

Zelenin a fost ales guvernator al provinciei Tver in decembrie 2003 si a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat in iulie 2007.

Vladislav Vasuhin, critic culinar la revista Gastronom, spune insa ca gasirea unei rime pe o farfurie servita la Kremlin nu este un eveniment improbabil.

"In timp ce platourile servite unor personalitati precum Putin sau Medvedev sunt analizate atent, este greu sa inspectezi fiecare farfurie de la o receptie pentru cateva sute de oameni", explica el, adaugand ca frunzele de salata sunt destul de greu de spalat.

"In perioada lui Stalin, probabil ca bucatarul ar fi fost pedepsit, dar in vremurile de azi astfel de lucruri sunt mai degraba amuzante".

Bunicul premierului Vladimir Putin a fost bucatarul personal al lui Vladimir Lenin si Iosif Stalin.