Opinia publica din Coreea de Sud s-a declarat scandalizata dupa ce un rezervist american, veteran al razboiului din Irak, a fost filmat in timp ce batea un localnic, transmite LiveLeak. Incidentul a avut loc in Itaewon, la 2 octombrie.

Incident violentFoto: Captura LiveLeak

Inregistrarea, care dureaza circa un minut si 40 de secunde, incepe in momentul in care doi tineri coreeni incearca sa opreasca altercatia dintre american si localnic.

Americanul, despre care s-a aflat ca are 31 de ani, se indeparteaza de coreean, insa, la un moment dat, fuge spre el si-l loveste pana-l doboara la pamant. Agresorul poate fi auzit pe inregistrare cum striga: "Am luptat sase ani in Irak ca sa inghit acum prostiile tale! Nenorocitul naibii! Am ucis mai multi oameni decat ai intalnit tu vreodata! Du-te dracului!"

Clipul a devenit viral si a fost preluat de televiziunile si blogurile din Coreea de Sud si SUA. Opinia publica coreeana s-a declarat scandalizata si a cerut pedepsirea americanului.

Politia a investigat incidentul si a anuntat ca nu va deschide un dosar penal, deoarece niciunul dintre cei doi implicati in bataie nu a depus plangere.

Atentie, imagini violente!