Fostul presedinte american George W. Bush a criticat "elitele" care nu-l credeau in stare sa scrie o carte, "cu atat mai putin sa scrie una", transmite FoxNews. Bush a facut aceste declaratii intr-o rara aparitie publica, in timpul unui discurs tinut la University of Mobile in Alabama. Fostul lider de la Casa Alba a vorbit despre "Decision Points", cartea sa de memorii, care urmeaza sa apara luna viitoare.

George W. BushFoto: AGERPRES

Bush a vorbit despre viata de dupa presedintie si a criticat "elitele": "Am scris o carte. Acest lucru va reprezenta un soc pentru elite. Nu credeau ca pot sa citesc o carte, cu atat mai putin sa scriu una".

Fostul lider american a afirmat ca in volumul sau de memorii "vorbeste despre deciziile pe care le-am luat in calitate de presedinte. Este o carte foarte amuzanta".

"Nu e o carte care sa judece. E un volum care descrie contextul in care am fost onorat sa va fiu presedinte. Mi-a placut sa va fiu presedinte. Sincer insa, ma distrez la nebunie acum, cand nu sunt presedinte... N-am niciun fel de dorinta sa apar in presa. N-am niciun fel de dorinta sa fiu la televizor. Opt ani au fost de-ajuns... Am ajuns la Washington avand un set de valori, pe care le-am primit din credinta mea, de la familia mea si de la locul in care am crescut", a declarat George W. Bush.

Bush (64 de ani) sustine ca memoriile sale ofera detalii despre deciziile importante luate de el, intre care conducerea tarii dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 si razboiul din Irak.

Press-Register din Alabama a scris ca Bush a refuzat sa comenteze situatia politica din SUA, desi a fost criticat de nenumarate ori de actuala administratie democrata: "Nu o sa ma vedeti prezentandu-mi opinia sau criticand. Sincer, nu cred ca e bine pentru tara ca un fost presedinte sa-si critice succesorul".​