Un aeroport din regiunea chineza Mongolia interioara a fost inchis luna trecuta dupa ce controlorii de trafic aerian au semnalat prezenta unui OZN, potrivit mai multor informatii dezvaluite de catre ABCNews. Acesta a fost cel de-al optulea incident, in ultimele patru luni, in care martorii semnaleaza prezenta unor obiecte zburatoare neidentificate in China. Comentand pe marginea acestor incidente, un astronom chinez a sustinut ca aparitia OZN-urilor indica faptul ca "vor urma evenimente importante".

OZN in ChinaFoto: Captura ABC

Potrivit informatiilor, la 11 septembrie, mai multe avioane de pasageri au fost deviate spre alte zone dupa aparitia unor "lumini puternice" deasupra aeroportului din Baotou.

Luminile, care "se miscau in mod neregulat", au fost observate pe radare de catre controlorii de trafic aerian.

Dupa circa o ora, luminile au disparut de pe cer, iar autoritatile au permis reluarea zborurilor in Baotou.

ABCNews a precizat ca, in cazurile anterioare, Guvernul de la Beijing a declarat ca luminile observate de martori proveneau de fapt de la "exercitii militare". De data aceasta insa, autoritatile chineze au negat ca incidentul in 11 septembrie "a avut loc cu adevarat".

Potrivit informatiilor, in aceasta vara au avut loc incidente asemanatoare in provinciile Xinjiang, Hunan, Shandong, Jiangsu si Hangzhou.

Cel mai mediatizat incident a avut loc la 7 iulie, cand autoritatile din orasul Hangzhou, in estul Chinei, au decis inchiderea pentru o ora a aeroportului Xiaoshan, dupa ce radarele au detectat aparitia unui obiect pe cer. Oficialii aeroportului au afirmat ca a fost vorba de un obiect zburator neidentificat (OZN), teorie sustinuta si de localnici.

Martorii sustin ca obiectul aparut pe cer arata ca un punct luminos, care a disparut curand. Un angajat al aeroportului a spus, pe de alta parte, ca obiectul a fost vizibil numai pe radare si ca nimeni nu l-a vazut in realitate.

Xinhua noteaza insa ca, la cateva ore dupa ce aeroportul a fost inchis, mai multi rezidenti din Hangzhou au declarat ca au vazut pe cer un obiect stralucitor, care zbura "ciudat". Potrivit acestora, obiectul avea o coada ca o cometa si a zburat circa sase minute spre pamant, dupa care si-a schimbat directia.

Meteorologii din Hangzhou au sustinut ca ceea ce au vazut oamenii ar fi fost lumina soarelui reflectata de avioane care zburau deasupra orasului.

Astronom: Vor urma evenimente importante

In acest context, un astronom chinez a declarat ca aparitiile tot mai numeroase de OZN-uri dezvaluie ca "vor urma evenimente importante", transmite Aolnews, citand un interviu pentru Beijing Review.

OZN in China?

OZN in China?

Foto: Captura Youtube.com

Wang Sichao, astronom in cadrul Purple Mountain Observatory de la Academia de Stiinta a Chinei, a afirmat ca "nu ma refer la un numar mare de OZN-uri, ci la evenimente credibile, bazate pe observatie. Dar aceste fapte nu pot fi inca explicate de catre cunostintele stiintifice existente in prezent sau de fenomenele naturale".

Wang, care investigheaza de peste 40 de ani incidentele legate de OZN-uri in China, a explicat si lipsa informatiilor despre prezenta obiectelor neidentificate: "motivul este ca un OZN apare la intamplare si deseori dispare rapid, in cateva minute. In momentul in care marile telescoape sunt puse in functiune, obiectul a si disparut. Asa incat noi ne putem baza doar pe informatiile de la martori ocazionali".

Aolnews sustine ca e vorba de "declaratii pro-OZN puternice" din partea unui om de stiinta care, in luna septembrie, respingea informatiile despre aparitia unor obiecte zburatoare neidentificate in Hong Kong, afirmand ca ele erau "imagini fantomatice".

"Astronomii din intreaga lume isi intensifica eforturile pentru cercetarea vietii extraterestre. Atata timp cat mintile noastre sunt deschise explorarii stiintifice a necunoscutului, iar acest lucru implica metode multiple, contactul intre oameni si viata extraterestra va veni, sa speram, in acest secol".