​Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat miercuri ca nu exista indicii legate de o amenintare terorista iminenta, Germania fiind totusi o tinta in mod obisnuit, relateaza Reuters.

Precizarea vine dupa ce SUA, Marea Britanie si Japonia au emis alerte pentru cetatenii sai care calatoresc in Europa cu privire la posibile atentate, Franta si Germania fiind tarile considerate vizate. Franta li s-a alaturat miercuri, avertizand insa cu privire la calatoriile in Marea Britanie.

"Nimeni nu se indoieste ca Germania este o tinta pentru teroristi, dar pe de alta parte nu exista planuri concrete, imediate de atacuri, de care sa stim", a delcarat Maiziere.

El a precizat ca oficialii din securitate investigheaza fiecare indiciu si lucreaza indeaproape cu partenerii internationali.

"Discutiile publice sunt folosite de teroristi pentru ca vor sa raspandeasca teama. Noi lucram la asta, dar nu vorbim mult", a adaugat ministrul german.

Departamentul de Stat de la Washington a emis duminica o avertizare de calatorie pentru cetatenii americani aflati in Europa, in care le atrage atentia in legatura cu "posibile atacuri teroriste". Cetatenii americani sunt sfatuiti sa fie atenti si sa-si ia masuri de siguranta, in special in locurile publice.

Ministerul de externe din Marea Britanie si-a avertizat cetatenii in legatura cu posibile atacuri teroriste in Franta si Germania. Fox News cita un oficial al serviciilor de informatii care a declarat ca militantii ar avea o lista cu tinte din Franta si Germania, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris, Catedrala Notre Dame, Poarta Brandenburg din Berlin, reteaua feroviara a Berlinului sau turnul de televiziune din Alexanderplatz.

Oficialii din securitate ai Marii Britanii au crescut nivelul alertei de terorism pentru aceste doua state la "ridicat", de la "general", in timp ce pentru propriul stat l-au mentinut la "sever".