Grecia ar putea reduce TVA la 6% la unele produse, scrie cotidianul elen Isotimia. Deocamdata, se negociaza cu FMI. Sir Norman Wisdom a murit aseara, la varsta de 95 de ani. La uzinele Opel din Anvers, sindicatele vor sa treaca la negocieri directe cu investitorul chinez care a fost refuzat de General Motors. Oferta finala imbunatatita a chinezilor a fost respinsa de GM. Uzina risca sa isi inchida portile pana la finele acestui an si sa ii disponibilizeze pe cei 2.600 de muncitori care produc mai multe versiuni ale modelului Astra, scrie Dan Popa pe blogul lui.

The Independent publica lista celor mai controversate 50 de filme. Pe locul intai, “Portocala mecanica”.

Noile computere vor porni mult mai repede decat cele actuale. Spuneti adio BIOS-ului, traiasca UEFI.

Nicolas Sarkozy, care va prelua in noiembrie sefia G20, a pledat ieri pentru o noua ordine monetara (cu ocazia unui forum al principalelor tari din Europa si Asia). Probabil ca economiile mai slabe vor fi expulzate, ca omul e mester in asa ceva.

Vreti sa vedeti cei 8 pasi pe care ii are de parcurs Marea Britanie ca sa devina o societate “fair”?

In Spania, Santander vrea sa cucereasca 100.000 de clienti VIP, oferindu-le conditii speciale. Se poate si fara comision si fara tarife mari. Deocamdata.

China refuza sa isi reevalueze moneda, tinand la nivel ridicat riscul unui razboi al valutelor, evocat si de D. Strauss Kahn.

Un bun articol despre pensiile spaniole. L-am citit cu google translate, mai putin graficele.:)

Revenind la greci, e clar ca isi vor restructura datoriile, problema fiind cand si cum. Deja scenariile au aparut chiar in presa lor.

In Franta, ca si in Romania, reforma pensiilor se lasa cu iesiri in strada si mai nou, cu acuzatii de discriminare. Ecartul pensiei intre femei si barbati arata clar ca femeile sunt defavorizate. Prilej de lupte de idei si de articole savuroase.

Daca esti grec si ai iaht de pana la 5 metri lungime, platesti 3000 de euro la stat. Daca e peste 5 metri, dai 4.000. Impozitul pe cladiri urca cu 40%. Oficialii spun ca vor aduce la buget in felul asta, 400 mil euro anual. Deficitul va cobori astfel la 7% din PIB.

Azi se da verdictul in cazul SocGen vs Kerviel. Lansari de carti, interviuri, totul devine show.

Ben Bernanke, presedintele Fed, a iesit luni seara la rampa si a vorbit despre amenintarea deficitului, care va impune SUA decizii “foarte dificile, care vor presupune sacrificii”. Bine, la ei si sacrificiile sunt mai line ca la noi.

Chavez porneste la razboi contra Vestului, nationalizand tot ce-i iese in cale.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa