​Japonia a emis luni o avertizare pentru cetatenii sai care urmeaza sa calatoreasca in Europa cu privire la posibile atacuri teroriste, dupa Marea Britanie si Statele Unite, existand temeri legate de atentate Al-Qaeda asupra zonelor turistice europene, relateaza AFP.

Departamentul de Stat de la Washington a emis duminica o avertizare de calatorie pentru cetatenii americani aflati in Europa, in care le atrage atentia in legatura cu "posibile atacuri teroriste". Cetatenii americani sunt sfatuiti sa fie atenti si sa-si ia masuri de siguranta, in special in locurile publice.

Parisul a anuntat ca alerta emisa de SUA este "in linie cu recomandarile" facute propriilor cetateni, in timp ce Foreign Office de la Londra si-a avertizat cetatenii in legatura cu posibile atacuri teroriste in Franta si Germania.

Alerta Japoniei indeamna cetatenii care traiesc sau calatoresc in Europa sa acorde atentie maxima posibilelor tinte, cum ar fi sediile agentiilor guvernamentale sau ale politiei, transportul public si locurile turistice.

Fox News cita un oficial al serviciilor de informatii care a declarat ca militantii ar avea o lista cu tinte din Franta si Germania, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris, Catedrala Notre Dame, Poarta Brandenburg din Berlin, reteaua feroviara a Berlinului sau turnul de televiziune din Alexanderplatz.

Turnul Eiffel a fost evacuat marti seara in urma unei alerte cu bomba, fiind a doua oara in aceasta luna cand Turnul Eiffel este vizat de o astfel de amenintare.

Incidentul a avut loc la numai o zi dupa ce autoritatile au decis evacuarea garii Saint-Lazare din centrul Parisului, tot dupa o amenintare cu bomba.

Oficiali din domeniul luptei antiteroriste au afirmat zilele trecute ca mai multi activisti din Pakistan au pus la cale atacuri teroriste care urmau sa aiba loc in Marea Britanie, Franta si Germania, insa acestea au fost dejucate de serviciile de informatii. Planul teroristilor se afla intr-un stadiu avansat, insa atentatele nu erau iminente.