O organizatie ecologista din Marea Britanie si-a cerut scuze dupa ce a difuzat o reclama in care diferite persoane ce nu vor sa foloseasca energii alternative, inclusiv elevi de scoala generala, sunt aruncate in aer, transmite FoxNews. "10:10" a realizat clipul "No Pressure" pentru a atrage atentia fata de schimbarile climatice si pentru a incuraja utilizarea de energii curate.

O reclama controversataFoto: Captura Youtube.com

Filmul prezinta patru situatii in care diferite persoane discuta despre eforturile lor de a-si reduce amprenta de carbon. In prima scena, o profesoara le povesteste copiilor despre becurile ecologice si mijloacele alternative de transport, dupa care le cere sa ridice mana daca sunt de acord cu aceste optiuni "verzi". Doi dintre copii ridica din umeri si decis sa nu participe.

"E in regula, e absolut in regula; e propria voastra alegere", spune profesoara, dupa care scoate un detonator si-i arunca in aer pe cei doi copii, spre stupefactia celorlalti elevi.

Aceeasi tema este reluata cu un grup de functionari dintr-un birou, pe un teren de fotbal si intr-un studio de radio. De fiecare data, persoanele care nu vor sa adopte energiile alternative sunt aruncate in aer.

Filmul a fost postat vineri pe site-ul organizatiei britanice, insa a fost sters la doar cateva ore, din cauza numeroaselor critici. "10:10" si-a cerut ulterior scuze pentru clip, afirmand insa ca a dorit sa gaseasca o modalitate prin care "problema critica" a schimbarilor climatice sa fie adusa din nou in atentie, "in timp ce facem oamenii sa rada".

"Din nefericire, de data aceasta am esuat. Ei bine, traim si invatam", sustine organizatia.

Atentie, imagini violente!