Presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a izbucnit in plans in timpul unui discurs despre problemele cu care se confrunta tara sa, spunand ca razboiul ar putea sa il oblige pe fiul sau sa paraseasca tara, transmite AFP.

"Nu vreau ca fiul meu Mirwais sa fie instrainat, nu vreau asta. Vreau sa mearga la scoala aici, jur ca sunt ingrijorat, sunt ingrijorat, oameni buni, sunt ingrijorat. Doamne fereste ca Mirwais sa fie obligat sa plece din Afganistan," a spus Karzai referitor la fiul sau in varsta de 3 ani.

Karzai a sustinut un discurs la un liceu din Kabul pentru a marca ziua nationala a alfabetizarii, intr-un stat in care se considera ca 80% din populatie este analfabeta.

Femei cu val si oficiali guvernamentali au putut fi vazuti la televizunea nationala, care a transmis discursul, stergandu-si lacrimile in timp ce Karzai vorbea.

"Copiii nostri nu pot merge la scoala de teama exploziilor, atacurilor suicidale si bombardamentelor," a spus el, referindu-se la atacurile talibanilor si loviturilor date de NATO. "Eu vreau ca fiul meu sa mearga la scoala in Kabul, sa devina medic aici," a spus el.