Canalul de televiziune Al Aan din Dubai a dat publicitatii imagini dramatice, care prezinta omorarea cu pietre a unei femei de catre talibanii pakistanezi. PRLog afirma ca este pentru prima data cand inregistrarea video a unei executii de acest fel, realizata de catre Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), apare in media.

Imagini socanteFoto: Captura LiveLeak

Potrivit informatiilor, incidentul violent a avut loc in regiunea Orakzai din nord-vestul Pakistanului, o zona controlata de talibani.

Filmul, care dureaza circa trei minute si jumatate, arata cum o femeie, care are capul acoperit, este asezata pe pamant, in fata unui grup de talibani. La un moment dat, acestia incep sa arunce cu pietre in ea.

Clipul video este "o dovada vizuala rara a metodelor barbare utilizate de talibani in Pakistan dar si in Afganistan", a scris PRlog. Pakistanezii din zonele de la granita cu Afganistanul sunt deseori atacati de talibani, care controleaza regiunea. In lipsa tribunalelor, justitia este aplicata de catre comandanti islamisti locali, extrem de conservatori. Al Aan nu a precizat care au fost acuzatiile aduse femeii lapidate, insa PRlog sustine ca, in majoritatea cazurilor, femeile sunt acuzate de "crime impotriva moralitatii".

Postul de televiziune Al Aan a difuzat, de asemenea, si o inregistrare video in care o femeie este impuscata din spate de catre talibani. Incidentul a avut loc in aceeasi regiune din Pakistan aflata la granita cu Afganistanul.

Atentie, imagini violente!