O femeie din SUA, care s-a declarat sustinatoare a presedintelui Barack Obama, i-a marturisit acestuia ca "a obosit sa-l apere" pe el si Administratia democrata, transmite RealClearPolitics. Afirmatia a fost facuta in timpul unei intalniri pe care liderul de la Casa Alba a avut-o cu americani la Newseum in Washington, DC. Presa de peste Ocean sustine ca dialogul dintre cei doi a trezit interesul blogosferei, iar femeia a devenit "noua vedeta virala".

Intrebare pentru ObamaFoto: Captura CNBC

Dialogul dintre Obama si femeie a avut loc la inceputul intalnirii dedicate problemelor cu care se confrunta economia SUA.

"Sincera sa fiu, sunt epuizata. Sunt obosita sa va apar pe dumneavoastra, sa va apar Administratia, sa apar valul schimbarii pentru care am votat; sunt foarte dazamagita de situatia in care ne aflam in momentul de fata. Mi s-a spus ca am votat pentru un om care urma sa schimbe lucrurile intr-un mod semnficativ pentru clasa de mijloc. Sunt unul dintre acesti oameni. Si astept, domnule. Astept. Inca nu o simt... Este aceasta noua mea realitate?", i-a spus femeia presedintelui american.

In replica, Obama a afirmat ca femeia, si cei ca ea, "reprezinta temelia pe care se sprijina America", datorita muncii depuse, a patriotismului si a valorilor familiei. Liderul american a prezentat apoi cateva dintre masurile prin care Administratia democrata le-a luat pentru a ajuta clasa de mijloc.

Cotidianul Washington Post a precizat ca, desi presedintele s-a descurcat bine, "ce a impresionat mai mult a fost chinul plin de emotie al celor din audienta".

Presa americana a scris ca evenimentul a jucat un rol important in eforturile liderului american de a coaliza democratii, cu cateva saptamani inaintea alegerilor cruciale din noiembrie.

La randul sau, New York Times a scris ca "tonul extraordinar de personal" al intrunirii "reflecta eroziunea sprijinului pentru Obama printre cei care l-au propulsat la putere in urma cu doi ani".