Uniunea Europeana va organiza o conferinta la Bucuresti luna viitoare pentru a discuta despre programe de sprijin pentru minoritatea roma, a anuntat comisarul pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Laszlo Andor, citat de AFP. Acesta nu a precizat o data exacta a acestei intalniri.

Intr-un interviu pentru saptamanalul austriac Profil, care va fi publicat luni, Andor a declarat ca participantii la conferinta vor discuta modalitati "de a implementa mai eficient programe de ajutorare pentru romi".

In interviu, Andor a condamnat politica guvernului francez de expulzare a tiganilor drept un siretlic menit sa ii creasca popularitatea.

"Oamenii incearca aici intr-un mod ieftin si evident sa isi creasca popularitatea in detrimentul unui grup vulnerabil. Dar nu exista loc pentru rasism si xenofobie in Europa," a spus el.

Nu numai Franta, ci si alte tari membre UE au facut prea putin pentru minoritatea roma, a sustinut Andor.

Desi UE a pus la punct un "cuprinzator program de sprijin" pentru tigani, state membre ca Romania si Bulgaria nu au reusit sa profite de aceste subventii, a mai spus comisarul.