Numarul americanilor care traiesc in saracie a crescut la 14,3%, procentul celor apti de munca si saraci atingand cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani, arata un raport al institutului american de recensamant - Census Bureau, citat de Washington Post.

Potrivit statisticii Census Bureau, 43,6 milioane de oameni, respectiv unul din sapte americani, traiau sub pagul saraciei anul trecut. O crestere fata de 2008, cand erau 39,8 milioane de americani saraci (13,2%).

De asemenea, numarul americanilor care nu au asigurare de sanatate a crescut de la 46,3 milioane la 50,7 milioane, principala cauza fiind pierderea locurilor de munca in timpul recesiunii economice. De altfel, congresul american a adoptat in acest an o revizuire a legii asigurarilor de sanatate, pentru ca acestea sa acopere un numar cat mai mare de cetateni.

Statisticile publicate joi de Biroul de recensamant al Statelor Unite acopera primul an al presidentiei lui Barack Obama, atunci cand somajul a ajuns la 10% in lunile de dupa colapsul financiar.

Venitul mediu pe gospodarie a fost, in 2009, de 49.777 dolari.