Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad afirma ca musulmanii nu ii urasc pe americani si ca Barack Obama isi doreste sa imbunatateasca relatiile cu Iranul, dar este impiedicat de grupurile "sioniste", relateaza NBC News.

Mahmoud AhmadinejadFoto: Agerpres

"Oamenii (din tarile islamice) sunt impotriva comportamentelor urate", a spus liderul de la Teheran, intr-un interviu acordat NBC News. "Ei nu sunt impotriva oamenilor din Statele Unite. Ei nu sunt impotriva americanilor, nu sunt impotriva evreilor, nici impotriva crestinilor sau a crestinismului".

Declaratiile liderului iranian vin dupa recentele tensiuni create de proiectul construirii unei moschei in apropiere de Ground Zero si de intentia unui pastor din Florida de a arde Coranul, care a declansat proteste in randul musulmanilor din intreaga lume.

Desi pastorul a renuntat la ideea sa, pe care voia sa o puna in practica pentru a marca atentatele din 11 septembrie, mai multe imagini in care erau arse pagini din Coran au fost postate pe Internet.

Ahmadinejad a denuntat "minoritatea" din SUA care incearca sa invrajbeasca alte natiuni.

"Interesul este de a crea razboaie si conflicte", spune el. "Coranul este o carte sfanta, este o carte divina. A fost un lucru urat, sa arzi o carte sfanta. Este o profanare pentru miliarde de credinciosi din intreaga lume".

Ahmadinejad i-a acuzat pe "sionisti" de faptul ca il impiedica pe Obama sa imbunatateasca relatiile cu Iranul.

"Noi credem ca presedintele Obama vrea sa faca ceva, dar sunt presiuni - grupuri de presiune care nu ii permit sa faca acest lucru", a afirmat el.