Un medic in varsta de 49 de ani a fost arestat sambata pentru ca a aruncat cu un pantof in directia premierului George Papandreou, in semn de protest fata de masurile de austeritate ale guvernului, transmite CNN.

Pantoful nu l-a atins pe prim-ministru. Stergio Pravazeris a fost dus la sectia de politie, impreuna cu fiica sa de 15 ani si inca un barbat care se afla cu ei la momentul producerii incidentului. Potrivit politiei, cei trei au fost eliberati.

Incidentul a avut loc la Salonic, unde Papandreou participa la un targ international de comert si unde urma sa tina un discurs despre economia Greciei.

Prazaveris a declarat pentru presa din Grecia ca este membrul unui nou grup de activisti, Frontul Patriotic, care protesteaza impotriva politicilor guvernului.

Pe site-ul sau, grupul facea un apel la poporul grec sa isi exprime nemultumirea "aruncandu-si pantofii vechi in timpul drumului premierului de la aeroport la Targul International de la Salonic.

Barbatul a descris incidentul drept un "act politic impotriva masurilor de austeritate ale guvernului" si a avertizat ca vor urma "multe altele".

Mai multi sindicalisti au protestat de asemenea in Salonic inainte de discursul lui Papandreou.