Un afis care indeamna necredinciosii sa se alature unei asociatii a ateilor a starnit nemultumirea crestinilor din Oklahoma, unul dintre cele mai credincioase state din SUA, in conditiile in care initiativa se suprapune cu un alt eveniment criticat - o secta satanista va efectua un ritual blasfemator intr-o cladire a muncipalitatii, relateaza Fox News.

Panoul care a starnit furia crestinilorFoto: United Coalition of Reason

"Nu crezi in Dumnezeu? Alatura-te noua", scrie pe panoul postat de-a lungul Interstate 44. Afise similare au fost postate recent in Arizona, Arkansas, California, Florida, Iowa, Louisiana, Michigan, Texas si Washington.

Nick Singer, coordonatorul local al organizatiei ateiste "Coalition of Reason", afirma ca afisul nu are un caracter insultator, ci isi propune doar sa atraga atentia persoanelor care gandesc in acelasi mod.

Oklahoma se afla pe locul opt in Statele Unite in ceea ce priveste persoanele care se declara crestine (85%). Mississippi conduce in acest clasament, in conditiile in care 92 dintre locuitorii acestui stat se declara crestini.

Satanistii, care se autointituleaza Church of the IV Majesties, au rezervat o sala din Oklahoma City Civic Center pentru a efectua un ritual blasfemator, spune James Hale, unul dintre membrii fondatori.

"Acesta este scopul satanismului - de a pune la indoiala toate lucrurile", explica Hale.

Nick Singer, de la asociata ateilor, afirma ca grupul sau nu are nicio legatura cu satanistii. "In cea ce-l priveste pe Satana, nu credem nici in el", precizeaza el.