Mai mult de 230.000 de cetateni japonezi care figureaza in registrele publice ca avand cel putin 100 de ani nu pot fi gasiti si se presupune ca au murit cu mult timp in urma, potrivit unui sondaj al guvernul japonez publicat, vineri, informeaza FoxNews. Un sondaj efectuat la nivel national a relevat ca 234.354 de centenari au fost listati ca fiind in viata, insa domiciliul lor este necunoscut, au declarat reprezentanti ai guvernului japonez.

Un barbat despre care se credea ca este cea mai in varsta persoana ce locuieste in capitala japoneza Tokyo a murit in urma cu circa 30 de ani, anuntasera autoritatile locale in luna iulie, dupa ce acesta a fost gasit mumificat in patul sau. Politia a mers la locuinta lui Sogen Kato, din cartierul Adachi, la cererea oficialilor districtuali, care au dorit sa-si actualizeze lista cetatenilor centenari, cu ocazia apropierii Zilei Celor in Varsta, zi nationala in Japonia, sarbatorita in fiecare an pe 15 septembrie.

In august, Ministerul Justitiei a ordonat o revizuire a registrelor potrivit carora aproximativ 77.000 de oameni ar avea cel putin 120 de ani si 884 de oameni care ar avea 150 de ani.