L-au prins peConcavenator corcovatus. E o noua specie de dinozauri, avand intre 150 -250 de milioane de ani (cam mica marja, este ?), un predator fioros despre care se crede ca l-ar fi putut rani in lupta dreapta pe insusi Bruce Willis. Se ascundea in Spania, sub multe tone de pamant.

Cu numai 3 zile inainte ca Boc sa remanieze Guvernul, in Burundi s-a petrecut acelasi fenomen!!! Presedintele Pierre Nkurunziza a schimbat 11 ministri din cei 21 cat are cabinetul burundez. La Aparare, in locul lui Niyoyankana a venit Gaciyubwenge (ambii sunt tutsi- populatie minoritara fata de majoritarii hutu). 60% din noii ministri sunt femei. Banuiala mea e ca 40% sunt barbati, scrie Dan Popa pe blogul lui.

In Mozambic, febra SMS-urilor ii da de gandit lui Maputo. Un sfert dintre mozambicani au mobile si lanseaza sms-uri care indeamna la greva generala. "Pregateste-te pentru Marea Zi a grevei. Iesi sa manifestam contra scumpirii electricitatii, apei, transportului si painii. Da mai departe acest mesaj". Si asta e doar unul dintre SMS-uri…

O inchisoare nigeriana a fost atacata si mai multi detinuti au evadat, profitand de ocazie. E drept, asta nu e nu stiu ce stire. Stire era daca o suta de nigerieni ar fi atacat inchisoarea cerand sa fie incarcerati.

Ceremonie de investitura pe masura in Ruanda. Whatta hell…Au participat Pierre Nkurunziza (seful statului Burundi), Mwai Kibaki (Kenya), Bingu Wa Mutharika (Malawi) si peste toti, Kabila(Congo).

Guvernatorul Flandrei Orientale, André Denys, a anuntat miercuri ca pregateste un proiect de lege prin care rromii ar putea fi primiti in anumite conditii pe teritoriul pe care il pastoreste. Din cate stiu, e vorba de o taxa pe care acestia urmeaza sa o plateasca, fara sa se fi stabilit daca e fixa sau variabila si in ce fel e legata de Euribor.

Portugalia a « cules » miercuri din piata 1,039 miliarde de euro lansand obligatiuni cu maturitate intre 3 si 11 ani. Cererea a depasit cu mult oferta, dar dobanda a fost peste cea din operatiunile similare anterioare.

Cresterea economica din Suedia- aproape 5%. In Finlanda, 4%. Atata am vrut sa spun.

Fidel Castro, intr-un interviu pentru americani: Modelul cubanez nu mai funtioneaza nici chiar pentru noi.

Gandacii de azi, antibioticele de maine, scrie Le Monde. V-ati intrebat cum de gandacii, aia de traiesc in cele mai insalubre locuri, nu se imbolnavesc? Pentru ca sunt imuni, de aia! Ei, un grup de cercetatori o sa le scoata imunitatea din cap (la propriu) si o sa ne-o injecteze noua in vene.

Un bun interviu cu ministrul francez Lagarde, despre amendamente si legi bancare, in La Tribune.

Seful Mauritaniei a gratiat cu ocazia sfarsitului Ramadamului, 35 de islamisti condamnati pentru terorism.

Un barbat condamnat la moarte pentru ca a violat, torturat si apoi ucis o femeie, va fi executat vineri dimineata la ora 10 (ora Romaniei) in centrul penitenciar Walla Walla din statul american Washington. Este prima executie din 2001 incoace. Mi se pare corecta pedeapsa, sincer.

Crevetii nu mai pot fi mancati de vii in Sacramento. Asociatiile de protectie a animalelor au interzis servirea “Dancing Shirmps”-ului. Lezezi bietele animale. Bine, si daca le omori, nu le lezezi ?

Tatal premierului britanic a murit intr-un spital din Franta. Ian Cameron avea ambele picioare amputate si se deplasa intr-un carucior cu rotile. Premierul englez si-a anulat toate intalnirile si a fugit la capataiul parintelui sau.

Anglo-Irish Bank se sparge in doua, anunta FSA. O Funding Bank si o Asset Recovery Bank. Totul, incepand cu 1 Januarie 2011.

Stiti de pastorul american care vrea sa arda un exemplar din Coran pe 11 septembrie. Ei, nu e vorba de un singur exemplar, ci de cateva sute. Joaca-te cu Ben Laden….

Ca veni vorba de Ben Laden… Presa algeriana e ingrijorata ca Air Algeria nu va avea drept de zbor in Europa. Pai si daca-i lasa la granita, ce are?

Ex-presedintele malgas Marc Ravalomanana a fost condamnat la munca fortata pe viata. Bine, in contumacie, ca nu era acolo cand s-a dat sentinta.

Frauda financiara in Mali. Ministerul Sanatatii a deturnat se pare circa 300.000 de euro din banii organizatiilor mondiale, bani destinati luptei impotriva SIDA si a paludismului. O ancheta e in curs. Stay tuned.

O poveste despre care nu as fi vrut sa scriu, dar e prezenta in mai toata presa africana.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa