Tiganii expulzati din Franta l-au blestemat pe Nicolas Sarkozy, caruia, din acest motiv, ii vor fi afectate atat sanatatea, cat si cariera politica, el urmand sa nu mai obtina un al doilea mandat de presedinte - previziunea ii apartine unei clarvazatoare bulgare, Zornita, ale carei predictii au fost preluate de unul dintre blogurile cotidianului Le Monde.

Nicolas SarkozyFoto: AGERPRES

"Foarte curand, presedintele Sarkozy va incepe sa faca pasi gresiti", sustine Zornita, adaugand ca "Blestemele tiganilor ii vor afecta sanatatea lui si apropiatilor sai, dar si cariera politica. Nu va mai obtine cel de-al doilea mandat de presedinte, in cazul in care nu va gasi un antidot puternic". Sursa citata noteaza, insa, ca Zornita s-a abtinut sa ii propuna presedintelui francez sa apeleze la serviciile sale, ca "antidot".

Cotidianul bulgar Standard, care a publicat initial spusele clarvazatoarei, merge chiar mai departe cu speculatiile privind "ghinionul" lui Sarkozy, adaugand pe lista si pierderea dragostei Carlei Bruni, actuala prima doamna a Frantei: "S-a terminat cu dragostea si norocul la Elysee, victime ale blestemelor tiganesti", a titrat cotidianul.

Zornita a avut un raspuns si la intrebarea "Cum au reusit tiganii ceva ce opozitia franceza, ajutata de militantii pentru drepturile omului, nu au reusit?": "O singura fotografie este suficienta pentru ca tiganii nostri batrani sa ii strice viata".