Conducerea Autoritatii Palestiniene l-a criticat dur pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, la o zi dupa ce liderul de la Teheran l-a acuzat pe Mahmoud Abbas pentru ca a reluat negocierile directe cu Israelul, transmite CNN. Vineri, Ahmadinejad a afirmat ca "soarta Palestinei va fi determinata la fata locului, in Palestina. Nu in Washington, in Paris sau in Londra". Premierul israelian Bejamin Netanyahu si presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, au relansat, joi, la Washington negocierile directe pentru pace, pentru prima data din 2008.

"El, care nu reprezinta poporul iranian, care a falsificat alegerile si care asupreste poporul iranian si a furat autoritatea, nu este indreptatit sa vorbeasca despre Palestina sau presedintele Palestinei", a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtator de cuvant al Autoritatii Palestiniene, citat de agentia Wafa.

"Am luptat pentru Palestina si Ierusalim, iar conducerea palestiniana a furnizat mii de martiri si zeci de mii de raniti si priznoriei, fara sa-si subjuge poporul, asa cum a facut sistemul din Iran condus de Ahmadinejad", a afirmat Rudeineh.

Vineri, intr-un discurs tinut la Universitatea din Teheran in fata a mii de persoane, Ahmadinejad a declarat ca negocierile de pace sunt "condamnate" sa esueze. Liderul iranian a vorbit chiar in ziua de Quds, o sarbatoare anuala care marcheaza solidaritatea Iranului cu palestinienii.

"Soarta Palestinei va fi determinata la fata locului, in Palestina. Nu in Washington, in Paris sau in Londra", a spus liderul de la Teheran, adaugand ca 'aceste discutii sunt moarte. Nu exista motive pentru a purta aceste negocieri".

Israelul si Autoritatea Palestiniana au relansat, joi, la Washington negocierile directe pentru pace, pentru prima data din 2008. Premierul israelian Bejamin Netanyahu i-a spus liderului palestinian Mahmoud Abbas ca se asteapta ca palestinienii sa recunoasca Israelul ca statul-natiune al poporului evreu, in timp ce Abbas a solicitat incetarea activitatilor de colonizare si ridicarea embargoului asupra Fasiei Gaza.

Aripa militara a miscarii Hamas si alte 10 organizatii palestiniene au anuntat in aceeasi zi ca-si unesc fortele si vor continua atacurile impotriva Israelului.