Un islamist german radical, capturat de fortele americane in Afghanistan, a dezvaluit detaliile unor planuri de atac in Germania si alte tari europene, potrivit pblicatiei "Der Spiegel", citata de AFP. Anchetatorii americani sustin ca detinutul in varsta de 36 de ani, originar din Hamburg, este "o sursa majora" de informatii in legatura cu posibile atacuri teroriste.

Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat faptul ca un cetatean german este detinut de soldatii americani din Afghanistan, insa a refuzat sa ofere detalii suplimentare.

"Der Spiegel" a precizat ca detinutul, identificat doar ca Ahmad S, face parte din Miscarea Islamica din Uzbekistan. El ar fi fost arestat de armata americana in Kabul, in iulie 2010, fiind transferat ulterior la inchisoarea militara din Bagram.

Ahmad S. ar fi calatorit spre Peshawar (Pakistan) in martie 2009, dupa care s-a indreptat spre Afghanistan.

Publicatia scrie ca Ahmad S. ar fi parasit Hamburgul in aceeasi perioada in care mai multi suspecti islamisti, care frecventau aceeasi moschee radicala, ar fi disparut din oras. Despre unii dintre ei exista informatii potrivit carora au mers la o tabara de antrenament a insurgentilor, unde au invatat sa foloseasca arme de foc si explozibili.

Oficiali germani au cerut armatei americane sa le permita accesul la detinut.