O explozie a distrus, joi, o platforma petroliera din Golful Mexic, aruncand in apa 13 persoane, una dintre acestea fiind ranita, a anuntat paza de coasta americana, care a precizat ca nu exista scurgeri de petrol in urma incidentului, transmite AFP.

"Cele 13 persoane au fost localizate, toate purtand echipamente de protectie", a declarat pentru MSNBC John Edwards, un subofiter din paza de coasta.

Noua elicoptere de interventie au fost trimise la locul accidentului, la 130 de kilometri sud de Golful Vermilion, in largul coastelor statului Louisiana, a informat Edwards.

De asemenea, patru nave ale pazei de coasta se indreapta spre platforma, care ar apartine companiei americane Mariner Energy, care este in continuare in flacari.

"Acum ne concentram pe operatiunile de cautare si salvare, apoi vom incerca identificarea cauzelor care au dus la producerea accidentului", a precizat Edwards.

Explozia are loc la aproape cinci luni de la cel mai grav caz de poluare din istoria recenta a SUA, cand platforma petroliera Deepwater Horizon, exploatata de compania britanica British Petroleum, a explodat si s-a scufundat in Golful Mexic, ucigand 11 muncitori si provocand o scurgere de petrol de proportii.