O femeie si copilul sau nou-nascut sunt in stare grava, dupa ce doi medici ginecologi au inceput sa se bata in sala de nasteri a unei clinici din Italia, in timp ce tanara nastea, relateaza Le Parisien, citand agentia italiana ANSA. Autoritatile au deschis o ancheta, iar cei doi doctori au fost suspendati.

Incidentul a avut loc joi, in sala de nasteri a policlinicii din Messina, Sicilia. Potrivit plangerii depuse la politie de sotul femeii, cei doi medici au inceput sa se certe, din motive profesionale, in timp ce tanara era pe punctul de a naste. Dupa un schimb de replici tensionat, unul dintre medici l-a luat de gat pe colegul sau si l-a impins intr-un perete. Celalalt a raspuns lovind cu pumnul intr-o fereastra, care s-a spart, ranindu-se la mana.

In timpul altercatiei, tanara de 30 de ani si copilul sau au suferit complicatii grave: din cauza unei hemoragii dupa nastere, ea a necesitat o interventie chirurgicala de extirpare a uterului, in timp ce nou-nascutul a suferit doua stopuri cardiace, care au provocat probleme cerebrale, aflandu-se internat la terapie intensiva.

Prognosticul medicilor este rezervat atat in cazul mamei, cat si al bebelusului, desi starea femeii pare sa se amelioreze.

Cei doi ginecologi au fost suspendati, a anuntat directorul unitatii de obstetrica si ginecologie a clinicii din Messina, care insa exclude orice legatura intre altercatia acestora si complicatiile intervenite in starea mamei si a copilului.