O femeie din Suedia a fost obligata sa-si curete singura camera de la maternitate la doar doua zile dupa ce nascuse prin cezariana, transmite The Local. Elin Andersson, mama a doi copii, a declarat pentru publicatia locala "Sundsvalls Tidning" ca problemele cu care s-a confruntat ea sunt o dovada a crizei de personal medical de la maternitatea din Sundsval.​

Anderson a afirmat ca, de fiecare data cand trebuia sa ia tratamentul medicamentos, era obligata sa le aminteasca acest lucru asistentelor si infirmierelor. In plus, tatal copilului a fost rugat de personalul medical sa ajute la ingrijirea lui Andersson.

La doua zile dupa operatia de cezariana, proaspata mamica a decis ca e pregatita sa mearga acasa. "In acel moment, moasa mi-a spus ca mai am o sarcina de indeplinit. S-a dus si mi-a adus un sac alb pentr rufe, cerandu-mi sa curat camera si patul unde am stat", a declarat Andersson.

Publicatia a intervievat doua dintre asistentele de la maternitatea din Sundsvall, care au confirmat faptul ca Elin Andersson a prezentat o "imagine reala" a institutiei medicale. "A descris precis acele lucruri marunte de care noi nu avem timp sa ne ocupam", a afirmat Gunnel Westerlund.