Un cuplu de lesbiene din Texas si-a exprimat nemultumirea dupa ce fata lor nu a fost acceptata la o scoala privata, transmite FoxNews. Conducerea institutiei de invatamant a afirmat ca nu este de acord cu "stilul lor de viata lesbian", care va face ca scoala sa nu reprezinta "o solutie potrivita" pentru fetita deoarece St. Vincent’s Episcopal School nu "sprijina valorile invatate acasa de la parintii ei".

Potrivit informatiilor, Jill si Tracy Harrison s-au casatorit in Canada, in 2006.

Luna trecuta, ele au depus o cerere de admitere a fetitei lor, Olivia, la Scoala episcopala St. Vincent. Jill a trecut numele ei la rubrica "mama" pe toate formele. De asemenea, ea a taiat cuvantul "tata" si a scris "mama" langa numele lui Tracy.

Oficialii de la scoala privata au declarat ca au presupus ca Tracy este un barbat, insa, dupa ce cuplul a participat la o sedinta cu parintii, Olivia nu a fost acceptata.

Intr-un comunicat, conducerea scolii a afirmat ca decizia ei a luat in considere "ceea ce e mai bine pentru toti elevii" si "in conformitate cu Scriptura si propriile noastre standarde bisericesti".

"Regretam dezamagirea pe care o simt mamele. Este evident insa ca inscrierea copilului intr-o scoala crestina traditionala, asa cum este St. Vincent, nu ar promova valorile ei personale acasa... Rugaciunile noastre sunt cu Olivia si cu mama ei", se precizeaza in declaratia scolii.

Cele doua femei au spus ca au ales scoala St. Vincent la recomandarea prietenilor si le-a placut deoarece are un numar scazut de elevi. "Toata lumea de-acolo a fost foarte prietenoasa si de ajutor", au spus femeile, care s-au declarat "dezamagite" de refuzul institutiei de invatamant de a le accepta fetita. Conducerea scolii a afirmat ca respinge de asemenea si copii cuplurilor heterosexuale ce nu sunt casatorite.