O biserica din Florida (SUA) a anuntat sambata ca isi va respecta promisiunea de a arde mai multe exemplare ale Coranului pe 11 septembrie, cand se implinesc 9 ani de la atentatele teroriste, transmite FoxNews. Actiunea va avea loc pe proprietatea bisericii, in ciuda amenintarilor cu moartea primite in ultimele saptamani. In plus, autoritatile locale au refuzat sa-i acorde permisiunea de a arde cartile.​

Oficialii din Gainesville s-au declarat ingrijorati de violentele care s-ar putea produce. Biserica a primit cateva amenintari cu moartea iar persoane necunoscute au rupt doua panouri aflate in apropierea lacasului de cult.

Dove World Outreach Centera devenit cunoscuta dupa ce a anuntat recent ca va propune comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 intr-un mod inedit: biserica si-a invitat adeptii la arderea mai multor exemplare ale Coranului pe 11 septembrie, cand se implinesc 9 ani de la atentatele teroriste.

Liderii bisericii au anuntat ca, desi primaria a refuzat sa le emita un permis, vor arde cartile sfinte ale musulmanilor. Oficialii locali sustin ca arderea cartilor nu este permisa de legile orasului referitoare la incendii.

"Lucruri precum atentatele de la 11 septembrie, atacul de la Fort Hood si asasinatele in numele onoarei.... acestea nu sunt incidente izolate", a declarat pastorul Terry Jones, adaugand "acestea sunt lucruri ce se vor inmulti daca noi nu ne opunem acum".

La sfarsitul lunii iulie, cand a anuntat decizia bisericii sale, Jones declara:"Scopul acestei manifestari si al altor proteste este acela de a le da musulmanilor o oportunitate de convertire... Bineinteles, incercam si sa transmitem mesajul ca Iisus Christos este unicul drum".

Biserica a postat pe pagina sa de Internet chiar si o lista cu "10 motive pentru care sa arzi un Coran".

Biserica Dove World Outreach Center este recunoscuta ca fiind una controversata, de la infiintarea sa, in 1981, inclusiv pentru pozitia impotriva avorturilor si a casatoriilor intre homosexuali.