Cantaretul de hip-hop Wyclef Jean nu se regaseste pe lista de candidati aprobata de Consiliul Electoral Provizoriu pentru alegerile prezidentiale din Haiti din acest an, transmite CNN. "Accept plin de respect decizia finala a autoritatilor si ii indemn pe suporterii mei sa faca la fel", a spus artistul, care s-a declarat insa "socat" de anuntul Consiliului Electoral.

Wyclef JeanFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor, numele lui Jean nu a fost inclus pe lista cu cei 19 candidati pe care oficialii electorali haitieni au prezentat-o vineri seara.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN, cantaretul de hip-hop s-a declarat "surprins" de anuntul autoritatilor: "A venit ca un soc absolut pentru partidul si pentru grupul nostru".

Alte 14 persoane inscrise in cursa electorala au fost respinse din cursa electorala. Oficialii nu au oferit motivul pentru care au respins candidaturile insa Wyclef Jean a afirmat ca a fost eliminat de pe lista deoarece nu este rezident in Haiti.

"Vreau sa-i asigur pe concetatenii mei ca voi continua sa muncesc pentru renasterea tarii; desi Consiliul a determinat ca nu sunt rezident in Haiti, casa mea este acolo unde imi este inima - si inima mea a fost, este si va fi mereu in Haiti", a declarat artistul.

El a afirmat ca va continua sa caute variante pentru a putea candida, adaugand ca "vom vedea daca vom face sau nu apel" la decizia autoritatilor.

Legalitatea candidaturii lui Jean a fost pusa recent sub semnul intrebarii, dupa aparitia unor informatii ca el nu a locuit cinci ani consecutivi in Haiti inainte de alegeri, o conditie prevazuta de Constitutia tarii. Avocatul sau a afirmat insa ca artistul indeplineste acest criteriu.

Artistul de origine haitiana, in varsta de 40 de ani, si-a parasit tara la varsta de 9 si s-a mutat in New York, SUA. El a declarat recent ca se simte constrans de situatia grava din Haiti sa-si intrerupa viata ca muzician si sa incerce sa candideze la alegerile de pe 28 noiembrie. "Fie poti sa traiesti incercand sa faci ceva, fie sa mori nefacand nimic", a spus el atunci.