Politia israeliana a arestat joi un rabin care a scris o carte in care se refera la cazurile in care este permis sa omori non-evrei, inclusiv copii, a anuntat Radoiul armatei, citat de AFP. Yosef Elitzur, care locuieste in colonia Yitzhar din nordul Cisiordaniei, a fost arestat sub acuzatia de incitare la violenta.

Cartea, intitulata "Tora regelui", a fost scrisa de Elitzur si de un alt rabin. Potrivit Haaretz, volumul sustine ca nou-nascutii si copiii dusmanilor Israelului pot fi ucisi "deoarece e evident ca vor creste sa ne faca rau".

Cei doi pretind in carte ca non-evreii sunt "lipsiti de compasiune prin natura lor" si ca atacarea lor "infraneaza inclinatia dusmanoasa pe care o au".

"In oricare loc in care influenta goys (n.red non-evreilor) reprezinta o amenintare pentru viata Israelului, este permis sa-i ucizi", au scris cei doi rabini.

Cartea, care a fost publicata la inceputul acestui an, a fost criticata de numerosi rabini ce sustin ca este in contradictie cu invataturile iudaismului.