Cadavrul primarului din localitatea Santiago, din statul mexican Nuevo Leon, a fost descoperit de autoritati miercuri, la doua zile dupa ce Edelmiro Cavazos Leal a fost rapit de persoane inarmate, a anuntat ministrul de interne, citat de CNN. Potrivit unor surse, Edelmiro Cavazos Leal a fost torturat inainte sa fie ucis.

Politistii au descoperit cadavrul primarului in afara localitatii Santiago, pe un drum care duce la o serie de atractii turistice. Agentia de stat Notimex a precizat ca victima avea catuse la maini si era legata la ochi. In plus, pe trup erau vizibile urme de tortura.

Cavazos a fost rapit de persoane inarmate luni dimineata.

Ministrul mexican de Interne, Jose Francisco Blake Mora, a declarat ca va merge in statul Nuevo Leon, unde se va intalni cu oficialii locali.

Presedintele Felipe Calderon a condamnat in termeni duri asasinatul: "Moartea lui Edelmiro ne revolta si ne obliga sa ne dublam eforturile in lupta impotriva acestor criminali lasi, care ne omoara cetatenii", a scris Calderon pe contul sau de Twitter.

CNN a precizat ca Nuevo Leon, aflat la granita cu Texas, a fost in ultimii ani scena unor confruntari violente in "razboiul drogurilor", desfasurate in special in jurul capitalei statului, Monterrey.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 22.700 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Intr-un interviu acordat in ianuarie HotNews.ro, ziaristul Malcolm Beith, care scrie din Mexico City pentru Newsweek si alte publicatii, a declarat ca violenta din Mexic poate fi oprita: "Chiar si unii dintre marii traficanti de droguri incearca sa-i puna capat, deoarece le aduce o publicitate pe care nu si-o doresc. Mijlocul de a opri violentele este acela ca una dintre gruparile principale sa preia controlul asupra intregului trafic de droguri din Mexic sau sa ajunga la o intelegere cu celelalte organizatii printr-un acord in stilul celor realizate intre mafioti. Totusi, pana cand acest lucru se va intampla, exista foarte putine lucruri pe care le pot face autoritatile pentru a preveni violenta".