Dovada ca extaterestrii exista ar putea aparea in urmatorii 25 de ani, a declarat un astronom de la Institutul de Cercetare a Inteligentei Extraterestre (SETI), care a precizat ca "sansele de a-l gasi pe ET sunt destul de bune", potrivit Space.com.

"Chiar cred ca sansele sa il gasim pe ET sunt ridicate", a spus Seth Shostak, cercetator la SETI in California, care a tinut sa ii anunte pe cei mai tineri din public ca vor avea ocazia sa traisca acest moment.

Estimarea lui Shostak se bazeaza pe Ecuatia Drake, o formula conceputa de Frank Drake in 1961 pentru a calcua numarul de civilizatii extraterestre cu care am putea comunica.

Drake a estimat ca acest numar s-ar ridica la 10.000, insa Carl Sagan, un alt astronom SETI, crede ca acesta este de 1 milion. Isaac Asimov estimeaza 670.000.

Potrivit lui Shostak, chiar daca numarul mai modest al lui Drake se dovedeste a fi cel corect, in ritmul in care lucreaza oamenii de stiinta nu va dura mult pana cand vor descoperi un semnal extraterestru.

"Acesti oameni s-ar putea sa stie ce vorbesc. In acest caz, vom da peste cineva in urmatorii zeci de ani, sau chiar 25 de ani," a spus el.

Pe de alta parte, interpretarea unui mesaj extraterestru va dura mult mai mult, intrucat o astfel de civilizatie ar putea fi foarte avansata tehnologic.

Insa simpla dovada ca nu suntem singuri in univers ar fi o realizare care ar schimba lumea, a adaugat Shostak.