Un atacator sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva in apropierea unui centru de recrutare din Bagdad, omorand cel putin 59 de persoane si ranind alte 119, transmite FoxNews. Atentatul a avut loc marti dimineata, foarte aproape de centrul capitalei irakiene.

Atentat sangeros in BagdadFoto: Reuters

Deflagratia s-a produs chiar langa fostul sediu al Ministerului Apararii de la Bagdad, care gazduieste in prezent cartierul general al armatei a 11-a. FoxNews scrie ca locul primeste saptamanal circa 250 de noi recruti, in contextul in care armata irakiana incearca sa-si mareasca efectivele pentru a putea prelua controlul de securitate de la trupele americane.

Potrivit informatiilor, recrutii se adunasesra intr-o zona deschisa, aflata langa piata Maidan, asteptand sa fie lasati sa intre in cladire in grupuri mici, in momentul in care a avut loc explozia.

Cel putin trei soldati au fost ucisi in urma atentatului, iar alti opt au fost raniti. Bucati de maini si picioare puteau fi vazute la locul atacului.

Zona a fost izolata imediat de fortele de securitate irakiene, in timp ce elicoptere ale armatei americane patrulau pe deasupra. Rude ale recrutilor s-au strans la locul exploziei.

Trupele irakiene incearca in prezent sa-si sporeasca efectivele, in perspectiva retragerii armatei americane. Dupa 31 august, doar 50.000 de soldati americani vor mai ramane in Irak. Toti militarii americani se vor retrage din Irak pana la sfarsitul anului 2011.

Insurgentii si-au intensificat insa atacfurile in ultima perioada, pentru a demonstra slaba pregatire a trupelor irakiene. Atacurile au vizat cu precadere soldati, politisti si membri ai altor forte de securitate, insa atentatele au ucis deopotriva si sute de civili.