Vedeta pop Nadja Benaissa din Germania, membra a formatiei "No Angels", a recunoscut ca nu le-a spus partenerilor sai sexuali, cu care a intretinut relatii sexuale neprotejate, ca este infectata cu virusul HIV, transmite AFP. Declaratia a fost facuta in prima zi a procesului sau, care a inceput luni la Darmstadt, in apropiere de Frankfurt. Scandalul tine de luni intregi prima pagina a ziarelor din Germania, extrem de sensibile la discutii despre intimitatea persoanei si prezumtia de nevinovatie.

Nadja BenaissaFoto: Agerpres

"Imi pare atat de rau", a declarat Benaissa in fata judecatorilor, adaugand insa ca "nu a intentionat sa infecteze pe nimeni".

Potrivit rechizitoriului, intre 2000-2004, vedeta a intretinut relatii sexuale cu trei barbati, carora nu le-a spus ca este infectata cu HIV. Benaissa stia ca este bolnava inca din 1999.

Unul dintre cei trei barbati a anuntat ulterior ca este infectat cu virusul HIV, care poate duce la declansarea SIDA.

Benaissa a fost arestata in aprilie, cu cateva minute inainte de a tine un concert intr-un club din Frankfurt, fiind inchisa timp de 10 zile.

In luna februarie a acestui an, ea a fost acuzata de "vatamare a integritatii corporale". Inainte de a fi arestata, nu se stia public ca vedeta este infectata cu HIV.

Daca va fi gasita vinovata, Benaissa ar putea fi condamnata la inchisoare intre sase luni si 10 ani. Verdictul urmeaza sa fie pronuntat la 26 august.

Formatia "No Angels", din care face parte si Nadja Benaissa, a devenit cunoscuta in 2000, dupa ce a participat la un show de televiziune din Germania. Formatia s-a destramat in 2003, insa s-a reunit in 2007, participand si la concursul Eurovision din anul urmator.

Celelalte trei componente ale formatiei vor aparea in calitate de martori.