Autoritatile din Brazilia au ordonat pilotilor militari si civili, precum si controlorilor de trafic aerian, sa inregistreze toate obiectele zburatoare neidentificate pe care le observa, informatiile urmand sa fie oferite cercetatorilor fenomenului si publicului, transmite AP. Decizia este prevazuta intr-un decret emis de Fortele Aeriene braziliene.

Decretul prevede ca pilotii si controlorii aerieni sa inregistreze toate aparitiile de OZN-uri si sa includa, daca e posibil, poze si inregistrari video.

O lista a aparitiilor de OZN-uri va fi pastrata in Arhivele Nationale din Rio de Janeiro, putand fi oferita oricarei persoane ce cauta dovezi legata de viata extraterestra.

Decretul, semnat de seful fortelor aeriene, Juniti Saito, precizeaza ca aviatia militara doar va inregistra fiecare aparitie si nu va verifica fiecare informatie primita despre OZN-uri. "Conducerea Fortelor Aeriene nu are o structura specializata care sa realizeze experimente stiintifice in legatura cu acest fenomen si se va limita la a inregistra aparitiile", se precizeaza in decret.

Un purtator de cuvant a spus ca Fortele Aeriene detin de cateva decenii arhive despre aparitia OzN-urilor, insa nu a existat un decret oficial care sa indice ce trebuie facut cu tot materialul strans.

Fortele Aeriene au anuntat ca vor prezenta periodic rapoarte despre aparitia OZN-urilor.

Cotidianul "O Dia" a citat declaratia unui controlor de trafic aerian care a spus ca "exista rapoarte facute de ministri si chiar de un presedinte care au vazut OZN-uri".