Jurnalistul sportiv francez Nelson Monfort a facut o gluma proasta la adresa romanilor, pe postul de televiziune France 2, in cadrul Campionatelor Europene de Natatie din Budapesta, relateaza site-ul de stiri Le Post. Referindu-se la faptul ca inotatoarea franceza de origine romana Roxana Maracineanu, care se afla in studio, este trezorierul fan clubului unei alte sportive din Franta, Monfort a comentat: "Trebuie sa fim atenti cu romanii pe acest plan".

Nelson Monfort se pregatea sa o intervieveze, la Budapesta, in timpul Campionatelor Europene, pe inotatoarea franceza Aurore Mongel.

Acesta i-a mentionat sportivei ca este foarte apreciata, iar Roxana Maracineanu, inotatoare franceza nascuta in Romania si consultant al televiziunii franceze, este principalul ei suporter.

"Si este trezorierul fan club-ului tau, asa ca atentie, deoarce cu romanii trebuie sa fim atenti pe acest plan", a comentat Monfort.

Ulterior, sesizand protestele colegilor sai, jurnalistul a adaugat: "Dar tu stii cat te iubesc, Roxana, spun asta in gluma".

Nu este prima gluma de acest gen pe care francezii o fac la adresa romanilor la postul public France 2.

Intr-o emisiune difuzata in aprilie, un umorist francez a prezentat salutul romanilor care a inclus gestul de a cersi bani. La emisiunea lui Laurent Ruquier, unul dintre invitati, umoristul Jonathan Lambert, ii spune realizatorului:

"Pentru ca m-ai invitat in fiecare sambata, vreau sa iti aduc un ultim omagiu - salutul suprem."

"Presupun ca este vorba despre Salutul Roman," spune Laurent Ruquier.

Umoristul propune insa "Salutul Romanesc", pe care il executa in mijlocul scenei: Se ridica in picioare, se apleaca usor in fata, intinde mana inainte si spune pe un ton rugator: "S'il vous plait, Messieurs!"

Oamenii din sala se ridica in picioare si, cu mana intinsa, usor aplecati, rostesc si ei, pe un ton rugator: "S'il vous plait, Messieurs!", dupa care izbucnesc in ras.

Realizatorul comenteaza: "O sa ne trezim cu Ambasada Romaniei pe cap".