India a emis joi un ultimatum producatorului de telefoane BlackBerry: ori permite autoritatilor ca pana la 31 august sa poata accesa informatiile criptate, ori vor trebui sa accepte blocarea a doua sisteme de mesagerie foarte importante, ne informeaza CNN.

Serviciile de mesagerie in timp real au intrat in atentia autoritatilor deoarece informatia criptata care este transmisa pe aceasta cale, nu poate fi monitorizata de catre agentiile indiene. Prin urmare guvernul acestei tari considera ca utilizarea tehnologiei BlackBerry constituie un pericol la adresa securitatii statului.

Cu toate ca este greu de crezut faptul ca una dintre cele mai intens raspandite democratii poate lua o hotarare atat de ferma, India a declarat ca are motive serioase pentru a fi ingrijorata, aceasta fiind tara care a inregistrat cele mai multe atacuri din toata lumea.

India a fost foarte ingrijorata dupa ce in luna noiembrie, fortele militare pakistaneze suspectate de a fi comis atacul la adresa orasului Mumbai, a cauzat moartea a mai mult de 160 de persoane. La acel moment guvernul din India a avut sub supraveghere conversatiile dintre teroristi si ajutoarele lor, insa atacurile din Mumbai se aflau deja in desfasurare.