O familie de albi din Chicago este anchetata de autoritati dupa ce ar fi refuzat sa-si vanda casa unui cuplu de afro-americani, relateaza nbcchicago.com. Daniel si Adrienne Sabbia sunt acuzati ca nu au dorit sa-si mai vanda casa din cauza rasei cumparatorilor.

Potrivit informatiilor, familia Sabbia a scos la vanzare o casa cu cinci dormitoare pe care o detine in Bridgeport. In luna ianuarie a acestui an, artistul de culoare George Willborn si sotia sa au facut o oferta de 1.7 milioane de dolari pentru casa, pe care familia Sabbia a acceptat-o.

U.S. Department of Housing and Urban Development sustine ca Daniel si Adrienne au refuzat ulterior sa semneze contractul, iar anchetatorii HUD au aflat ca "Domnul Sabbia si-a exprimat preferinta ca locuinta sa sa nu fie vanduta unui afro-american".

In acelasi timp, HUD il ancheteaza pe agentul imobiliar angajat de familie (compania Lowe Group Chicago Inc.), precum si pe brokerul imobiliar Prudential Rubloff Properties, acuzati si ei de discriminare rasiala.