Israelul ameninta Libanul ca vor exista "consecinte" in cazul unor tulburari; cele doua state se acuza reciproc pentru schimbul de focuri de la frontiera

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 3 august 2010, 17:22 Actualitate | Internaţional


Israelul a avertizat marti Libanul ca vor exista consecinte daca vor aparea noi tulburari in zona de frontiera, la cateva ore de la un schimb de focuri intre cele doua state, transmite AFP.

"Israelul considera ca guvernul Libanului este responsabil pentru acest grav incident si avertizeaza ca vor fi consecinte in cazul in care astfel de tulburari continua", arata un comunicat al ministrului de Externe, Avigdor Lieberman.

Ministerul a declarat ca Lieberman a recomandat delegatiei Israelului la Natiunile Unite sa depuna plangeri oficiale la Secretarul General Ban Ki-moon si la Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit acestuia, trupele israeliene desfasurau operatiuni in partea israeliana a frontierei, in acord cu reprezentantii ONU pentru mentinerea pacii, cand au fost atacati.

Comunicatul precizeaza ca atacul este o "incalcare clara" a Rezolutiei 1701 a Consiliului de Securitate ONU, care a pus capat in 2006 razboiului dintre Hezbollah si Israel si a dus la crearea Fortei Interimare a ONU in Liban (UNIFIL), care supravegheaza mentinerea pacii.

Armata israeliana acuza armata libaneza pentru ce s-a intamplat, spunand ca este responsabila in totalitate pentru incident.

Pe de alta parte, presedintele Libanului, Michel Sleiman, a declarat ca Israelul a fost cel care a incalcat rezolutia.

"Presedintele denunta noua violare din partea Israelului a Rezolutiei 1701, care include bombardarea unui punct de frontiera libanez si atacuri asupra proprietatii libaneze", potrivit unui comunicat al biroului prezidential.

"Consideram aroganta Israelului responsabila" pentru conflict, a anuntat armata libaneza.

Trei soldati libanezi si un ziarist de aceeasi nationalitate au decedat marti, in urma unui schimb de focuri dintre armata israeliana si cea libaneza, in zona de granita. Televiziunea pro-Hezbollah Al Manar afirma anterior ca si un ofiter israelian de rang inalt si-ar fi pierdut viata in ceea ce pare a fi cel mai grav incident dintre cele doua tari de la razboiul dus de Israel impotriva Hezbollah in 2006.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2092 vizualizari

 • +7 (29 voturi)    
  Cine doreste oare nesiguranta in zona Orientului? (Marţi, 3 august 2010, 17:47)

  Mircea s. Bozan [utilizator]

  este clar ca israelul nu mai este credibil, ca actiunile sale din ultima vreme au capatat tenta provocatoare la nivel international, ca americanii, parte si ei ai terorismului economic international, accepta tacit toate aceste provocari israeliene, in numele luptei impotriva terorismului produs si finantat de CIA. Se pregatesc in Romania pentru razboiul din octombrie impotriva altui stat musulman, dar care va duce din pacate la disparitia efectiva a unei mari parti a regiunii Golfului. Politica expansiunii promovate de Hitler nu era noua, ci era insusi politica promovata la infiintarea statului Israel, cat si a ocuparii teritoriilor siriene, libaneze, iordaniene si egiptene
  • -2 (20 voturi)    
   clar pentru cine? (Marţi, 3 august 2010, 18:23)

   victor L [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   @Mircea s. Bozan,
   poate e clar pentru tine, caci dai destule semne de ura anti israeliana si anti americana.
   Ai o minte brici daca ai reusit sa aplici politica lui Hitler la Israel.
   Cum dracu ti-a venit in gind asa ceva?
   • +1 (11 voturi)    
    Teritoriile au fost ocupate sau facute cadou? (Marţi, 3 august 2010, 18:32)

    Mircea s. Bozan [utilizator] i-a raspuns lui victor L

    dar furtul de teritorii cu ce se aseamana?
    • 0 (4 voturi)    
     de care teritorii vorbesti? (Marţi, 3 august 2010, 22:05)

     toro [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

     De alea locuite de evreii shi pomenite in Biblie shi Coran?
     • +4 (6 voturi)    
      Imi dai si detalii? (Marţi, 3 august 2010, 23:32)

      Luxor [anonim] i-a raspuns lui toro

      In Coran nu scrie ca erau evrei in Palestina draga, in Liban nici atat! In plus de asta de la 1187 de la cucerirea Iesuralimului din mainile crestinilor euripeni de catra Sallahudin pana la 1918 cand imperiul otoman a pierdut razboiul in fata Angliei, teritoriile pe unde e acum Israelul, au fost musulmane! Evreii au fost draguta prin Europa pana in Rusia!
      Deci de la 1187 la 1918 sunt 800 si ceva de ani, in care arabii au fost acolo singurei! Vrei sa-mi spui ca palestinienii n-au nici un drept?
      Pai draguta, americanii ocupa America de Nord de 300 de ani, timp in care au eliminat sistematic populatia autohtona, amerindienii! Vrei sa spui ca doar USA are drepturi?
      Si vezi ca in Biblie. li se promite evreilor tara sfanta, nu o au deja, si ca sa o cucereasca ei omoara in batalii niste populatii care erau acolo, vezi batalia pentru Ierihon, luptele lui Joshua si tot asa! In teritoriile astea de care vorbeai mataluta , evreii cand au venit cu ganduri razboinice au dat peste moabiti, edomiti, si amoniti, iar pe atunci evreii se numeau habiru si erau o comunitate de luptatori si muncitori care vreme indelungata au muncit pentru faraonul Egiptului!
      Si vezi ca una spune la Biblie, da istoria e alta, mai citeste despre Amarna si nu numai! Ca daca ne luam dupa ce scrie la biblie cu "crede si nu cerceta", si acuma vorbeam cu serpi si mancam mere despuiati!
      Concluzionand. statul Israel e opera colonialismului britanic, a politicii externe a coroanei din cauza careia sufera acum deopotriva si evrei si musulmani!
      • -1 (3 voturi)    
       Coran (Miercuri, 4 august 2010, 1:00)

       Pisa [anonim] i-a raspuns lui Luxor

       Ce versiune a Coranului citesti tu, draga?

       Qur'an 17:104 : And We said unto the Children of Israel after him: Dwell in the land; but when the promise of the Hereafter (wa3’dul akhirati) cometh to pass We shall bring you as a crowd gathered out of various nations.

       Daca nu te descurci in engleza, exista si traducerea in romaneste (PDF):
       http://www.islam.ro/coran.pdf

       Vezi sura 17, in special versetle 101-104.

       In rest...eu nu pot sa te ajut, ar trebui sa scriu toata noaptea ca sa-ti demonstrez cite greseli ai facut.

       Numai o observatie: in 1921, Secretarul Coloniilor de atunci, Winston Churcihill, a dat aproape 4 cincimi din teritoriul Palestinei istorice unui trib de beduini din Arabia Saudita. Conducatorul acestui trib a devenit primul rege al Iordaniei. Concluzionind, Iordania este opera colonialismului britanic s.a.m.d.
       • +2 (6 voturi)    
        Te inseli papusa! (Miercuri, 4 august 2010, 1:17)

        Luxor [anonim] i-a raspuns lui Pisa

        Tocmai ca acolo scrie la fel ca-n biblie ca li s-a promis un taram. nu ca il aveau!:)))) N-ai auzit de Mesopotamia, de sumerieni? Cand existau civilizatiile astea sumeriene acolo, nu le promisese nimeni nimic evreilor, pentru ca nu existau!
        Iordania?:))))))))))) Winston Churchill a dat? Pai de cand Englezii puteau da ceva ce nu le apartinea? Magariile colonialiste ale englezilor sunt ultracunoscute, stie toata lumea cum au impartit ei teritoriile altora! Iordania e o stare de normalitate draguta, in taram arab, ei sunt de acolo, nu din alta parte!
        Eronat esti matale, ca n-ai dat nici o replica coerenta la ce am spus eu!
        Si imi place ca te dai de gol cand spui "Palestina Istorica"!
        Exact, Palestina, nu Israel! Acolo e taramul palestinienilor, a filistinilor, cum erau cunoscuti!
        Mersi ca mi-ai confirmat, ceva ce era de bun simt!
        • -1 (5 voturi)    
         Am vrut sa-ti raspund, dar... (Miercuri, 4 august 2010, 2:00)

         Pisa [anonim] i-a raspuns lui Luxor

         ...daca esti in stare sa afirmi ca arabii palestinieni de azi sint filistinii din biblie, nu mai am ce vorbi cu tine. Habar nu ai pe ce lume traiesti. Noapte buna.
         • +2 (2 voturi)    
          Si mai citeste si asta! (Miercuri, 4 august 2010, 11:19)

          Luxor [anonim] i-a raspuns lui Pisa

          "The Greek toponym Palestini (Παλαιστίνη), with which the Arabic Filastin (فلسطين) is cognate, first occurs in the work of the Greek historian Herodotus, active in the middle of the 5th century BCE, where it denotes generally[20] the coastal land from Phoenicia down to Egypt.[21][22] Herodotus also employs the term as an ethnonym, as when he speaks of the 'Syrians of Palestine' or 'Palestinian-Syrians',[23] an ethnically amorphous group he distinguishes from the Phoenicians referring to the Aramaeic Samaritans led by Sanbalat and appointed by the Persian kings and the Arabs in Jerusalem referred to also by Ezra (the Bible).[24] The word bears comparison to a congeries of ethnonyms in Semitic languages, Ancient Egyptian Plst or flst, Assyrian as Palastu, and the Hebraic as Plishtim, the latter term used in the Bible to signify the Philistines.[25]"
          Palestina SIRIANA, nu evreiasca, draguta, insasi grecii antici vorbesc de Palestina! Ce argumente mai poti avea? Deja devine penibila staruinta ta!
         • +2 (2 voturi)    
          grecii antici vorbesc de Palestina! (Miercuri, 4 august 2010, 12:48)

          Luxor [anonim] i-a raspuns lui Pisa

          Grecii antici vorbesc de Palestina iar aceste relatari sunt cu mult dinainte de a aparea Bibliile crestine, iudaice sau musulmane! Faptul ca toate 3 seamana si si-au imprumutat unele pasaje, nu da evreilor drept de viata si de moarte asupra peninsulei arabe! Daca ar fi asa, si alte popoare care apar prin Biblie si-ar revendica teritorii acolo! Si italienii au drepturi la Ierusalim, ca au stat si ei pe acolo nu(romanii)?
          Hai sa nu mai aberam cu bibliile, ca nu imparte Dumnezeu tari, iar motivatia asta e puerila si fanatica religios!
          Si ce vroiai ma rog sa scrie in biblia iudaica, daca nu ceva convenabil lor?
          Maine scriu si eu Biblia romanilor si scriu acolo ca Dumnezeu ne-a dat noua Spania si Portugalia, ca pamant sfant! Si crezi ca ne baga cineva in seama? NU!
          Evreii s-au procopsit cu stat, dupa indelungi parlamanetari si framantari sociale si politice cu Regatul Marii Britanii! Si nu uita ce a spus Iisus legat de Templu, si ce scrie in Biblie legat de "dreptul" evreilor de a reveni in Tara Sfanta, asta daca vrei sa polemizam cu bibliile pe masa!
          Acolo scrie clar ca ei vor avea din nou acces in Tara Sfanta cand va aparea al treilea templu, adica la momentul judecatii de Apoi cand va reveni Mesia!
          Eu deocamdata nu vad nici un Mesia aparut, si nici o Judecata de Apoi, sau poate am ratat eu si a fost in exclusivitate la OTV?
          Vad in schimb influenta USA si faptul ca Israelul e sperietoarea sustinuta de USA in orientul mijlociu!
       • -2 (2 voturi)    
        si unde scrie Palestina? (Miercuri, 4 august 2010, 1:22)

        gigi [anonim] i-a raspuns lui Pisa

        fie si in versiunea engleza?

        Nu e nevoie sa scrii toata noapte, poti sintetiza in cateva minute. daca poti.
        • +2 (4 voturi)    
         Palestina si Coranul (Miercuri, 4 august 2010, 1:56)

         Pisa [anonim] i-a raspuns lui gigi

         In versetele din Coran nu apare termenul Palestina, insa daca ti-ai da osteneala sa citesti mai mult decit citatul dat in comentariul meu ti-ai da seama ca sura 17 confirma ceea ce scrie in Torah (primele 5 carti ale bilbliei iudaice). Adica Dumnezeu (Allah in versiunea Coranului) i-a scos pe fiii lui Israel din Egipt si le-a daruit o tara. Daca nu crezi ca acel pamint al fagaduintei era in Palestina, te rog sa aduci dovezi clare ca nu era acolo. Sincera sa fiu, m-as bucura foarte mult sa aflu ca de fapt evreii au primit o tara undeva in Elvetia, sa poate chiar in Romania...clima din Israel este insuportabila, mai ales vara.
       • +4 (4 voturi)    
        Apropos de Religie! (Miercuri, 4 august 2010, 1:54)

        Luxor [anonim] i-a raspuns lui Pisa

        "101. I-am dat Noi lui Moise nouã semne limpezi(144). Întreabã-i numai
        pe fiii lui Israel, la care a venit [Moise] ºi Faraon i-a zis: “Eu te
        socotesc pe tine, o, Moise, vrãjit!”(145)
        102. Iar el(146) a zis: “Tu(147) ºtii cã nu le-a trimis pe acestea(148) decât
        Stãpânul cerurilor ºi al pãmântului, ca semne limpezi ºi eu te cred, o,
        Faraon, pierdut!”
        103. ªi a voit(149) sã-i alunge de pe pãmânt, însã atunci l-am înecat
        împreunã cu toþi cei care erau cu el.
        104. ªi dupã el(150), am spus Noi fiilor lui Israel: “Locuiþi pe acest pãmânt!”(
        151). Dar când va veni promisiunea [Vieþii] de Apoi(152), vã vom
        aduna Noi în cete amestecate!(153)"

        La asta te referi nu? Pai draga, de aici rezulta ca in urma exodului din Egipt, Dumnezeu le zice lor "Locuiti pe acest pamant", corect? Oki, dar nu vad ca zice, locuiti NUMAI voi, si pe restul omorati-i!S-au mi-a scapat mie vreun verset? Si de cand a ajuns lumea sa-si revendice din Biblie teritorii? Hai sa nu devenim penibili, ca asa ne trezim ca nici Romania nu e a romanilor! A-ti intemeia pretentii teritoriale pe religie e o aberatie! Ocuparea constanta, timp de sute de ani , e temei de a reclama teritorii! In drept se cheama uzucapiune, draguta, si daca se aplica pers fizice, atunci se aplica si entitatilor etnice!
        De ce poporul lui Israel s-au perindat prin lume si nu au ramas in Tara Sfanta, daca le-a fost daca de Dumnezeu? Nu cumva pentru ca in Biblie ei sunt blestemati sa colinde lumea pentru ca au incalcat porunca Domnului?
        Sau tu citesti doar jumatati de masura? Conform religiilor, pana cand va aparea al Treilea Templu, ei nu au dreptul la Taramul Promis! Citeste DEUTERONOMUL!!!
        • 0 (2 voturi)    
         haha (Miercuri, 4 august 2010, 13:33)

         MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Luxor

         esti super documentat, felicitari. Ma uitam la partenerul tau de dialog... a vazut ca n-o scoate la capat cu tine si s-a luat de altii. Hahahaha.
         • -1 (1 vot)    
          mersi! (Miercuri, 4 august 2010, 16:33)

          Luxor [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

          Da mey, nu ma lansez in afirmatii prostesti, doar de dragul de a vorbi! ma documentez, nu aberez cum se practica pe aici! Oamenii astia inculti, si rautaciosi, urasc musulmani, doar pentru ca e la moda, nu pentru ca ar avea motive plauzibile!
          E strigator la cer! Ca printre ei sunt si israelieni din Romania, e normal sa-si apere interesul, dar un pic de omenie si de corectitudine nu strica!
          Dar romanii care habar n-au dar injura pe aici, sunt de toata jena!
    • 0 (2 voturi)    
     ?! (Miercuri, 4 august 2010, 0:17)

     zertty [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

     furt de la cine?! Acel pamint era al nimanui...
   • -2 (8 voturi)    
    spatiul vital (Marţi, 3 august 2010, 18:36)

    Mircea s. Bozan [utilizator] i-a raspuns lui victor L

    sau mai in clar pentru tine Victoras, este vorba despre 'spatiul vital'... Parca am mai auzit pe cineva spunand asta
    • 0 (4 voturi)    
     te rog "ilumineaza-ne" (Marţi, 3 august 2010, 22:06)

     toro [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

     despre care spatiu vital vb?
   • 0 (12 voturi)    
    da, e clar (Marţi, 3 august 2010, 18:38)

    Dorin [anonim] i-a raspuns lui victor L

    si asta nu are legatura cu "antisemitrismul" pe care unii il baga la inaintare cu orice ocazie.
   • +6 (14 voturi)    
    limpede ca lumina zilei ca sa... (Marţi, 3 august 2010, 18:44)

    Dapyx [anonim] i-a raspuns lui victor L

    nu vezi niste similitudini intre lagarele naziste si lagarul Fisia Gaza. Pentru inceput drepturile si libertatile oamenilor lipsesc cu desavirsire, in ambele cazuri "ocupantii" lagarelor erau ucisi de cei care detineau forta militara, unii ii gazau, altii ii impusca. Nici unii, nici altii nu faceau discriminari bazate pe sex, sau virsta atunci cind era vorba de ucis, conceptul de purificare etnica, noi nemtii/israelienii sintem mai motati, lipsa de considerare fata de organismele/legislatia internationala...samd.
    • -1 (5 voturi)    
     doar un mic detaliu (Marţi, 3 august 2010, 22:10)

     toro [utilizator] i-a raspuns lui Dapyx

     De 5 ani, Hamas-ul face legea in Gaza. Deci daca compari Hamas-ul cu nazistii, te aprob 100%.
    • +1 (1 vot)    
     Apropo de lagarul de concentrare din Gaza... (Miercuri, 4 august 2010, 11:15)

     A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui Dapyx

     ...iata si cateva imagini si reportaje concludente in linkurile de mai jos:

     http://jcrue.wordpress.com/2010/06/02/what-humanitarian-crisis-in-gaza/

     http://www.youtube.com/watch?v=dJvvkXYD12U&feature=player_embedded

     http://www.faithfreedom.org/features/news/starved-palestinians-in-gaza-city-open-new-shopping-mall/

     http://ghadry.com/pictures-from-gaza-and-the-rest-of-the-muslim-world/

     http://www.examiner.com/x-7095-NY-Israel-Conflict-Examiner~y2010m7d18-Media-fakes-Gaza-humanitarian-crisis-and-Turkey

     Vezi in ultimul material, niste date din lagarul Gaza in comparatie cu tari musulmane avansate.
     Asa, ca de cultura generala....
   • +7 (13 voturi)    
    dar evreii (Marţi, 3 august 2010, 18:51)

    cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui victor L

    care de cate ori ataca un stat si ocupa alte teritorii... de ce daca comentezi incep sa iti povesteasca de HItler? in timp ce zic la altii sa uite de trecut si sa treaca mai departe?
    • -1 (5 voturi)    
     Dupa imaginea... (Marţi, 3 august 2010, 22:04)

     A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui cosminrs

     ...pe care o ai, Israelul care cucereste o tara dupa alta ar trebui sa fie azi mare cat Imperiul Roman sau al treilea Reich.
     Cu toate astea nu e mai mare decat patru judete de nici nu e loc sa i se scrie numele pe harta...
     Nu te-ai intrebat oare cum vine treaba asta?
     Sau nu te intrebi, pentruca nu vrei sa fii tulburat in convingerea ta?
     • +2 (6 voturi)    
      nu am zis ca se fac imperiu (Marţi, 3 august 2010, 23:34)

      cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui A.Corneliu

      de cisiordania ai auzit? de teritoriile ocupate ai auzit? de inaltimile Golan ai auzit?
      Nu am avut nimic cu evreii. Au inceput sa nu mai imi placa prin 90si cand Elvetia a spus ca exista niste conturi germane din al 2lea razboi mondial care se presupune a fi din bani ai evreilor si statul evreiesc au cerut inapoi banii cu dobanda si au spus ca nu ii intereseaza nici o scuza.
   • 0 (6 voturi)    
    E vorba de realitate aici! (Marţi, 3 august 2010, 23:36)

    Ady [anonim] i-a raspuns lui victor L

    Lasa tu ura, ca daca vorbim de ura si lipsa de respect pentru umanitate USA si Israel sunt olimpici in domeniu!
    Tocmai ca au dreptate Mircea si Bozan, politica Israel e asemanatoare celei naziste! Expulzarea autohtonilor din teritoriile ocupate inceputa la inceputul secolului cu larg sprijin britanic, pana la politica de inchidere in ghetou a palestinienilor, e o tactica nazista! Exista lagare moderne draguta, si din pacate sunt patronate de Israel!
 • +4 (14 voturi)    
  schimb de focuri (Marţi, 3 august 2010, 17:50)

  gechi [utilizator]

  mda, schimb de focuri, libanezii le-au dat foc de la bricheta si evreii de la racheta.
  • -1 (3 voturi)    
   Fiecare (Miercuri, 4 august 2010, 0:25)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui gechi

   a dat foc la ce a avut, care-i problema ?
 • +3 (15 voturi)    
  mda foarte tare ... (Marţi, 3 august 2010, 17:50)

  gogu [anonim]

  ieri le-au prins spionul si astazi se oftica ..
  si asa ca si coincidenta mai zicea ala nebunu' de Almadinejah ieri ca se incearca 2 conflicte noi ... oare asta sa fie primu' ?

  iar tabara pe o tara linistita ... Liban ! indivizii astia !
  dar lasa ... suntem mandrii ca ii lasam sa se antreneze aici !

  sunt sigur ca Libanezii au chemat un jurnalist acolo care a fost si ucis ... asa de pomana ... nu pentru ca se simteau frustrati ca ceilalti le incalcau teritoriul ... ;)
 • -5 (11 voturi)    
  Hiroshima Nagasaki (Marţi, 3 august 2010, 18:12)

  dani [anonim]

  Hiroshima Nagasaki..asta ar fi solutia in zona, mai bine zis teren arabil...
  • +1 (3 voturi)    
   pai... (Marţi, 3 august 2010, 23:13)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui dani

   nu mai e arabil, e iradiat.
 • +10 (22 voturi)    
  nu stiu (Marţi, 3 august 2010, 20:23)

  MirceaA [utilizator]

  nu stiu cum se intampla, dar de cate ori are loc cate un incident, ceilalti mor iar israelienii tipa cel mai tare ca sunt atacati.
  • -5 (7 voturi)    
   pentru... (Marţi, 3 august 2010, 21:50)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui MirceaA

   ..ca asa este! Sau Israel-ul nu are voie sa se apere?
   • -1 (1 vot)    
    deh (Miercuri, 4 august 2010, 13:35)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui airamerica

    eu stiam ca te aperi acasa la tine, nu intri in casele altora ca sa te aperi. Aia se numeste atac, nu aparare.
    • +1 (1 vot)    
     deh, cand vorbesti fara sa stii: (Miercuri, 4 august 2010, 14:05)

     Anonim [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

     Fortele ONU au confirmat ca au fost anuntate de Israel in PREALABIL si ca acel copac era pe teritoriul Israelului.

     Sa recapitulam:
     Israelul anunta UNIFIL si armata libaneza ca vrea sa taie un copac DE PE PROPRIUL TERITORIU; lunetistii libanezi impusca mortal un locotenent colonel israelian in timp ce se taia copacul.

     Deci cine e vinovat?
 • +7 (17 voturi)    
  west and wewaxation at wast (Marţi, 3 august 2010, 20:33)

  elmer [anonim]

  cum dracu se face ca libanezii au tras primii dar tot ei au murit? cred ca e mana lui yahveh si aici. incet dar implacabil opinia publica mondiala cu privire la israel se cristalizeaza. la mai mare.
  • -3 (5 voturi)    
   Nu se face... (Marţi, 3 august 2010, 23:38)

   Pisa [anonim] i-a raspuns lui elmer

   ...ca nu-i adevarat! In urma focului deschis de armata libaneza a fost ucis un ofiter israelian, iar comandantul companiei a fost grav ranit. Libanezii nu aiu tras in soldatii israelieni, ci direct in grupul de ofiteri.
 • +2 (2 voturi)    
  amenintari sau avertizari (Marţi, 3 august 2010, 21:26)

  men [anonim]

  deci in octombrie avem razboi. multumesc pentru aceasata informatie pretioasa. multumiri anticipate pentru toate stirile pe care le detineti si ni le veti dezvalui si noua . poate stiti cumva daca o sa si inceapa sezonul de ploi mai devreme? ghetele Uggs vor fi tot la moda si in noul sezon sau se vor purta tocuri? cine va castiga in serialul Supravietuitorii? orice informatie va fi binevenita doar sa mai aflam si noi ceva, ca ramane singura sursa serioasa. a, sa nu uit. Canalul 10 , si-a rezolvat problemele financiare? Deci, ce-i nou la granita?
 • 0 (4 voturi)    
  Reprezentantii UNIFIL... (Marţi, 3 august 2010, 22:17)

  A.Corneliu [utilizator]

  ...au declarat ca armata libaneza nu a avut niciun motiv sa deschida focul asupra israelienilor, vezi:
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3929835,00.html
  Vreti o declaratie mai autorizata decat aceasta?
  Sau pe unii nu-i intereseaza decat postulatul lor: israelienii sunt vinovati in orice caz si din capul locului...
  • +8 (16 voturi)    
   Sigur draga, vezi sa nu! (Marţi, 3 august 2010, 23:42)

   EMIL [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

   Daca ne luam dupa pretentiile teritoriale ale Israelului, maine te pomenesti ca le-a dat lor Dumnezeu Tara Sfanta, pana in China! Ce pretentii au ei in Liban metre? De cand Libanul e tara promisa? Parca era Palestina? Maine ce mai vor, Iranul? Nu ma face sa rad! Israelienii au sprijinit razboiul invizibil dintre USA si Rusia care s-a dat in Liban din 75 pana in 90, cand iraelienii inarmau libanezii crestini cu arme si fonduri din SUA, iar rusii ii inarmau pe libanezii musulmani prin filiera Siriana! Le fel ca in Vietnam! E veche comedia asta cu Israelul si Libanul! Israelul imita prost rolul SUA si se viseaza noaptea natiunea care face jocurile si dicteaza tot in regiune, cine moare si cine traieste! Cum li se nazare nor vreun terorist cum intra in Liban sau trimit raiduri! Dar cand au sponsorizat si alimentat razboiul civil din Liban, ce au facut ei se cheama cum? Ajutor umanitar?
   Sper ca ai priceput ceva din ce am scris, si sper ca nu te-am coplesit cu atata istorie!
   • -3 (7 voturi)    
    Natiunea?!? (Marţi, 3 august 2010, 23:57)

    Pisa [anonim] i-a raspuns lui EMIL

    Tu iti dai seama ce scrii? "...natiunea care face jocurile"?!? Dupa parerea tot, tot poporul israelian este ocupat zi si noapte cu conspiratii si uneltiri? Adica absolut toti evreii, arabii musulmani, druzii, beduinii, crestinii, secta bahai, barbati, femei, copii, batrini, toata natiunea israeliana nu viseaza decit cum sa distruga si sa strice?

    Si ne mai acuzi pe noi ca sintem plini de ura...
    • +4 (8 voturi)    
     Aberezi cu gratie! (Miercuri, 4 august 2010, 1:26)

     EMIL [anonim] i-a raspuns lui Pisa

     O populatie care asista pasiva la marsaviile conducatorilor sai, si care mai si aproba astfel de acte, isi merita soarta! Daca ajuti un criminal, esti complice la omor, pricepi?
     Nu e vb de ura, e razboi, draguta, si asa cum copii palestinieni sunt omorati pentru ca sunt arabi ca si teroristii fundamentalisti, asa si poporul israelian trebuie sa-si asume politica de stat! Cat despre afirmatia ta cu arabii musulmani din Israel, ma amuzi copios!
     Care draguta, aia care sunt scosi si acum din casele lor care sunt daramate cu buldozerul, arabii aia care sunt marginalizati si batuti din orice de soldatii israelieni?
     Nu vezi ce aberatii scoti?
     Si de fapt ce vrei sa afirmi? Ca Israelul are dreptul conform unor panarame de carti vechi, la toata peninsula araba? Ei erau cumva singuri pe acolo sau cum?Sau care e faza, care si-a facut primul stat, acuma are dreptul la tot?
     Nu cumva le-a promis cineva lor si China?
     Eu nu vad eforturi de pace din partea Israel, din 48 incoace, dar ii vad facand mereu pe victimele si asta devine scarbos!
     Si mai nou isi etaleaza splendoarea militara si prin Romania!
     Nu poti nega 800 de ani de stabilitate si continuitate araba, e aberant!
     Si ti-am zis, o sa aiba israelienii drepturi acolo, in momentul in care USA vor returna amerindienilor teritoriile lor pe care le-au avut mii de ani!
     • -1 (5 voturi)    
      Copii (Miercuri, 4 august 2010, 2:11)

      Pisa [anonim] i-a raspuns lui EMIL

      Te rog sa te uiti la pozele copiilor israelieni ucisi in atentate de teroristi sinucigasi arabi:

      http://daledamos.blogspot.com/2006/08/123-israeli-children-killed-by.html

      Dupa acea spune-mi ca meritau sa moara pentru ca a facut parte din natiunea israeliana.

      Te rog sa dai sursa pentru afirmatiile tale. Dupa aceea iti voi raspunde la fiecare in parte.
      • +2 (4 voturi)    
       iti trimit si eu poze cu palestinieni morti! (Miercuri, 4 august 2010, 11:13)

       EMIL [anonim] i-a raspuns lui Pisa

       Iti trimit si eu poze cu palestinieni morti daca vrei, si atunci tot aia e! Si daca te tine stomacul sa numeri osa vezi o vadita disproportie dintre numarul de musulmani morti in conflictele cu israelul, si evrei!
       Si degeala o lalai cu mine, ca n-ai argumente, si ai tacut malc cand ti-am demontat ideile simpliste!
       Nici n-ai comentat cand ti-am amintit de razboiul civil din Liban, si stii de ce, pentru ca am dreptate! Asa ca asta spune multe, de fapt asta spune tot ce e necesar!
       Ca sustii niste aberatii, si o cauza care isi cauta identitatea nationala prin casapirea sistematica a palestinienilor!
      • +2 (4 voturi)    
       blogerul minte (Miercuri, 4 august 2010, 11:30)

       Dapyx [anonim] i-a raspuns lui Pisa

       123 de copii israelieni ucisi...cam multi. Eu am gasit doar 4 ucisi intr-un atentat din oct 2003 dintr-un total de 542 de victime in perioada 2000 - 2007.

       In ultima ofensiva israeliana in Gaza au murit cel putin 600 de copii...

       http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Palestinian+terror+since+2000/Victims+of+Palestinian+Violence+and+Terrorism+sinc.htm
       • +1 (1 vot)    
        Toti teroristii din gaza... (Miercuri, 4 august 2010, 13:26)

        A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui Dapyx

        ...dupa ce sunt trecuti in rai sunt inventariati drept copii nevinovati.
        Acesta e acolo obiceiul pamantului.
        • -1 (1 vot)    
         Faci glume despre morti? (Miercuri, 4 august 2010, 16:31)

         Luxor [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

         Obiceiul locului meu, ar fi ca persoanele ca tine, care se amuza de moartea unor copii, sa fie "felicitate" pe masura!
         E bine ca iti arati adevarata fata, domnule! Iti urez sa ai copii care sa duca o viata ca cei din gaza ,acum!
        • 0 (0 voturi)    
         Erata (Miercuri, 4 august 2010, 21:34)

         Dapyx [anonim] i-a raspuns lui A.Corneliu

         In ultima ofensiva Israeliana, Cast Lead, dec 2008 - ian 2009, au fost ucisi "doar" 313 copii palestinieni dintr-un total de 1417 victime conform statisticilor Ministerului de externe israelian si Centrului Palestinian pt Drepturile Omului. In aceiasi ofensiva au fost ucisi deasemenea si 9 israelieni.

         Copii libanezi urmeaza, probabil, ca in curind sa primeasca cadouri de plumb marca IDF.
 • -1 (9 voturi)    
  Poze! (Marţi, 3 august 2010, 23:47)

  Pisa [anonim]

  In momentul de facta circula pe net o gramada de fotografii luate in timpul incidentului la granita. Toate sint luate de pe teritoriul libanez. Poate cineva sa-mi explice de ce se invirteau tocmai azi pe acolo atitia ziaristi si fotografi? Sau crede cineva ca armata libaneza se invirte cu alaiul de reporteri dupa ea, asa, ca sa aiba cine sa raporteze tot felul de secrete militare?
  • +8 (10 voturi)    
   si? (Miercuri, 4 august 2010, 0:28)

   Dorin [anonim] i-a raspuns lui Pisa

   asta "scuza" atacul israelian?
   Cum?
   • -2 (6 voturi)    
    Poze (Miercuri, 4 august 2010, 1:12)

    Pisa [anonim] i-a raspuns lui Dorin

    Faptul ca armata libaneza de la granita era insotita de reporteri tocmai in ziua atacului poate indica premeditarea atacului din partea lor - ei au tras primii. Inainte de sari in sus de 15 metrii - da, aveau de unde sa stie ca israelienii vor fi acolo, pentru ca armata israeliana coordoneaza toate actiunile linga granita libaneza cu UNIFIL. De altfel se vad clar in poze soldatii fortei internationale, ascunsi dupa tufe (probabil una dintre tacticile secrete ale ONU pentru pastrarea pacii):

    http://3.bp.blogspot.com/_Rxxp3rAsLWc/TFgjjSUr1qI/AAAAAAAABgM/urbU6cx5-b0/s1600/AFPLeb2.jpg
    • +2 (6 voturi)    
     Lucrezi la iRealitatea? (Miercuri, 4 august 2010, 1:58)

     Elvis [anonim] i-a raspuns lui Pisa

     Lucrezi la iRealitatea? Ca prea crezi ca le stii pe toate! Pe bune! Si daca au tras libanezii primii ce? Ca israelienii au fost mereu niste sfinti, si n-au tras niciodata un cartus aiurea!
     Hai ca devii penibila! La cat rau a facut Israelul Libanului timp de 15 ani si mai bine, un glont care a trecut granita libanezo-israeliana, fara pasaport, nu e mare scofala!
  • +1 (3 voturi)    
   Da poti (Miercuri, 4 august 2010, 2:26)

   HESS [utilizator] i-a raspuns lui Pisa

   Tu sa ne spui ce naiba cautau soldatii evrei cu trecuti frontiera cu acel brat mecanizat sa taie un rahat de copac.Nu ai voie sa depasesti linia de granita dintre doua state.Si soldatii libanezi au tras foc de advertisment in aer.Acu dupa logica ta.Soldatii israelieni acum ori au fost niste pustoi cacaciosi de au tras asupra libaneziilor de frica cand puteau sa nu o faca .Caci aia au tras foc de advertisment.Sau acei soldati au fost trimisi sa provoace spiriitele.Slab pregatiti si cacaciosi nu-i consider.Poporul evreu nu are nici o vina Vina o au sionistii prin politicalor care se intinde in toata administratia USA.Si sant maestrii provocariilor pt ca mai apoi tot ei sa strige tuloai hotul.
   • 0 (4 voturi)    
    Aaceste enormitati... (Miercuri, 4 august 2010, 8:03)

    A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui HESS

    ...contrazic toate realitatile de pe teren si vreau sa-ti arat unele lucruri pe care nu le stii.
    Dealungul granitei sale de nord, cu Libanul, Israelul a construit de multi ani un gard de securitate cu supraveghere electronica, datorita nabadaiosilor vecini de dincolo, teroristii Hizbala care azi sunt chiar aliatii guvernului libanez.
    Pentru ca intretinerea acestui gard sa poata fi facuta in intregime de pe teritoriul israelian, el a fost amplasat paralel cu granita, la o distanta variind intre cativa metri si cativa zeci de metri in interiorul propriului teritoriu.
    Inspectia si intretinerea se fac asadar prin iesirea in afara gardului, dar totusi inca in teritoriul israelian. Aceste lucrari se fac aproape zilnic si nu produc de regula niciun incident si nu prezinta niciun motiv pentru incidente.
    In aceasta perioada, insa, Libanul se afla sub o mare presiune interna datorita iminentei publicarii hotaririi tribunalului international care cerceteaza asasinarea fostului premier Hariri, tatal premierului actual.
    Hizbala doreste cu orice pret sa creeze diversiuni ce sa distraga atentia de la hotarire, care se stie deja ca indica organizatia ca autoare a crimei.
    Incidentul a fost provocat de libanezi care au tras asupra israelienilor prin tragatori de elita amplasati din timp, desi acestia efectuau lucrarile dupa anuntarea in prealabil a fortelor de pace UNIFIL.
    Aceasta este o prima diversiune, facuta prin intermediul armatei libaneza, stiut fiind ca nici guvernul libanez nu e prea dispus sa fie publicate concluziile tribunalului, care ar putea sa destabilizeze grav tara.
    Sunt de asteptat lucruri mai grave, in numele incercarii de a face uitate concluziile tribunalului.
    Cine a vazut ieri seara cuvantarea satrapului Nasrala, capetenia Hizbala, s-a putut delecta cu explozia sa de isterie, aflata la limita unui atac cerebral ca sa nu mai zic de furia lui contra tribunalului ce urmeaza sa-i acuze organizatia se asasinarea lui Hariri.
   • +1 (5 voturi)    
    .... (Miercuri, 4 august 2010, 8:50)

    alin [anonim] i-a raspuns lui HESS

    UNIFIL a declarat ca militarii israelieni n-au depasit granita lor, iar libanezii au fost cei care au tras primii, omorand un soldat.
    Daca voi visati lucruri si veniti sa ni le povestiti aici, poate nu stiti ca ati gresit site-ul!
   • +2 (4 voturi)    
    Israel Liban (Miercuri, 4 august 2010, 10:02)

    atentu' [anonim] i-a raspuns lui HESS

    Fiecare avem un pseudonim... dar e relevant ca Hess are un un nume care spune ceva... sa nu uitam ce s-a intamplat cu adevartul Hess. Mare parte din comentariile de aici, sunt de o crasa ignoranta avand idei preformate pe calapod rasist. Nici macar declaratiile oficiale ale UNIFIL nu sunt luate in consideratie de cei care tot critica Israelul... ce sa le pretindem acestora... obiectivitate..?!!
    Printre cei cu observatii pertinente la obiect si scrise intr-o limba romaneasca corecta si decenta vad pe A.Corneliu
    • +1 (3 voturi)    
     Nea Cornele, nu te mai felicita singur! (Miercuri, 4 august 2010, 11:43)

     Marcel [anonim] i-a raspuns lui atentu'

     Nea Cornele, nu te mai felicita singur! Cat de narcisist sa fi sa te feliciti singur?:))))
     israel sa lase oameni iin pace, si sa nu uite ca daca maine ii lasa din brate americanii, intr-o saptamana se dezintegreaza!
  • -1 (1 vot)    
   intrebare (Miercuri, 4 august 2010, 14:03)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Pisa

   de cand trebuie cineva sa explice ce face in curtea lui? Nu ma intereseaza ce fac libanezii in Liban, ci ce cauta israelienii in Liban.
   • -1 (1 vot)    
    Corect! (Miercuri, 4 august 2010, 16:29)

    Luxor [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

    Din pacate, comunitatea evreica din Romania, isi arata din pacate coltii pe aici, si ne agaseaza cu aceeasi atitudine de victime de atatea zeci de ani, de parca ar trebui sa le suflam in fund si sa-i stergem pe fata!
    N-are nimeni nimic cu ei, dar sa nu mai pozeze in victime, mai ales, cand tocmai ei sunt agresorii!
 • 0 (6 voturi)    
  e usor sa stai acasa doar cu mous-ul (Miercuri, 4 august 2010, 8:41)

  men [anonim]

  manuscrisele gasite la Qumran, in vechea limba vorbita de triburile iudaice nu au fost deci scrise in limba palestiniana daca e asa ceva si sint scrise si inaintea Coranului.De altfel, Muhamad a fost un admirator al iudeilor si o buna parte din Coran a fost influentat de Vechiul Testament.in alta ordine de idei, granita dintre Israel si Liban pana si-a bagat coada Hizballa, a fost o granita fara probleme, cu relatii bune si care se numea Gardul bunei vecinatati. Foarte multi libanezi, veneau cu autobuzul si lucrau in nordul tarii mai ales in industria hoteliera din Israel.
  • +2 (4 voturi)    
   E usor sa divaghezi! (Miercuri, 4 august 2010, 11:22)

   Luxor [anonim] i-a raspuns lui men

   Probabil n-ai auzit de scrisorile de la Amarna, dar te inteleg, e usor sa-ti aperi cauza, cu false argumente!
   intradevar Mohamed a apreciat evreii, pentru ca nu era rasist si xenofob cum e guvernul israelian acum, ar trebui sa invete ceva de la el!
   Dar asta nu inseamna ca Israelul are acte pe toate teritoriile din zona! Asta e o fabulatie grosolana!
   • +1 (1 vot)    
    arabi, druzi, cerchezi fac armata la cerere (Miercuri, 4 august 2010, 16:18)

    men [anonim] i-a raspuns lui Luxor

    Sa-ti spun ca Israelul are acte pentru teritorii si sa-ti mai spun ca se tot incearca intre Autoritatea Palestiniana a lui Abu Abbas si Israel schimburi de teritorii dar este greu de cazut la un acord.Pentru Inaltimile Golan, care au apartinut Siriei sint polemici si daca Hafez Assad ar avea puterea sa decida o intelegere serioasa cu Israelul pe care cel ce-i va urma sa o recunoasca si el, si maine Inaltimile Golan se vor reintoarce la sirieni.Cat traieste Mubaraq este pace, dar cine stie ce va fi dupa acolo Fratii Musulmani sint impotriva oricaror intelegeri.Cu toate informatiile dumitale, mentalitatea balcanica nu seamana cu cea orientala si de aici si faptul ca ce nu scrie in ziare nu poti intelege.
    • 0 (2 voturi)    
     Si vrei sa spui ca ce? (Miercuri, 4 august 2010, 16:27)

     Luxor [anonim] i-a raspuns lui men

     Israelul are acte?:)))))))))) hai mai, serios? Le-ai vazut tu, oi fi tu vreun notar smecher, nu alta!
     Crezi ca nu stiu politica asta cu schimbatul de teritorii? E veche, au incercat si inainte de Mahmoud Abbas, nu Abu Abbas cum scrii tu, ca se vede ca nici nu stii despre ce vorbesti!
     Ma bucur ca imi confirmi ca si Inaltimile golanului au apartinut tot arabilor, normal, incepeti sa ajunge-ti la normalitate! Multumesc frumos!
     Si daca oi fi vreun etnic de origine israeliana stabilit prin Romania ,sa sti ica daca nu era mentalitatea asta "balcanica", nu stateai tu acuma liber sa imi dai lectii pe aici pe net!
     Mentalitatea asta "balcanica" a facut posibil un trai apsnic si pentru minoritatile evreiesti si epntru cele musulmane si altele in Romania!
     Asa ca stii, cum se spune pe Romaneste, mai subtire!
     • 0 (2 voturi)    
      luxor-merita de vazut (Miercuri, 4 august 2010, 18:56)

      men [anonim] i-a raspuns lui Luxor

      Domnul cu numele de Luxor ma uimeste insistenta cu care aperi niste lucruri care nu au de-aface cu dumneata si cu problemele de zi cu zi.Locul Israelului este , geografic in orient si nimeni nu se supara pe acest fapt, asa cum Ro este situata acolo unde este si nu vad motiv de disputa.Mi-ar place asa cum insisti ca Israelul sa dea inapoi Inaltimile Golan sau alte teritorii, sa fii activ ca Romania sa primeasca inapoi teritoriile care i-au apartinut . Ca fapt divers, nu locuiesc in Ro.
      • 0 (0 voturi)    
       Nu e problema mea ce face RO (Miercuri, 4 august 2010, 21:14)

       Luxor [anonim] i-a raspuns lui men

       Dar e treaba mea de ce sunt sau nu insistent pe acest subiect, mai ales pentru ca sunt satul de toti cei care nu stiu o iota despre subiect dar comenteaza! Si locul Israelului nu e in Orient, stai linistit, mai ales nu e in Palestina! Citeste istoria si vei vedea ca am dreptate! Israelienii si stramosii lor din regiune au fost trecatori pe acolo, au venit, au plecat. nu au fost statornici, asa cum triburile bastinase arabe au fost! Palestinienii si stramosii lor au stat acolo in permanenta!
       Nu poti sa cutreieri lumea sute de ani, si sa te trezesti apoi iar ca tu ai drepturi peste tot, doar pentru ca in cartea ta sfanta, scrisa de oamenii tai, afirmi ca Dumnezeu ti-a acontat o tara!
       O astfel de fabulatie nu mai e intalnita nicaieri in lume!
       Si nu poti sa-ti creezi o identitate statala cu forta cu sprijin britanic, cladind-o pe expulzarea bastinasilor palestinieni, pe uciderea lor si pe distrugerea caselor lor, inca din anii 20 pana in prezent!
       Un stat cladit pe genocidul altora nu va rezista in istorie, asa cum nici Germania nazista nu a rezistat!
       Cat despre Romania, imi e scarba de primitivismul si prostia semenilor mei, murdaria lor sociala si umana, si am sa ma bat pentru drepturile Romaniei, cand tara asta va exista cu adevarat pe harta lumii! Pricepi?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by