Israelul a avertizat marti Libanul ca vor exista consecinte daca vor aparea noi tulburari in zona de frontiera, la cateva ore de la un schimb de focuri intre cele doua state, transmite AFP.

"Israelul considera ca guvernul Libanului este responsabil pentru acest grav incident si avertizeaza ca vor fi consecinte in cazul in care astfel de tulburari continua", arata un comunicat al ministrului de Externe, Avigdor Lieberman.

Ministerul a declarat ca Lieberman a recomandat delegatiei Israelului la Natiunile Unite sa depuna plangeri oficiale la Secretarul General Ban Ki-moon si la Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit acestuia, trupele israeliene desfasurau operatiuni in partea israeliana a frontierei, in acord cu reprezentantii ONU pentru mentinerea pacii, cand au fost atacati.

Comunicatul precizeaza ca atacul este o "incalcare clara" a Rezolutiei 1701 a Consiliului de Securitate ONU, care a pus capat in 2006 razboiului dintre Hezbollah si Israel si a dus la crearea Fortei Interimare a ONU in Liban (UNIFIL), care supravegheaza mentinerea pacii.

Armata israeliana acuza armata libaneza pentru ce s-a intamplat, spunand ca este responsabila in totalitate pentru incident.

Pe de alta parte, presedintele Libanului, Michel Sleiman, a declarat ca Israelul a fost cel care a incalcat rezolutia.

"Presedintele denunta noua violare din partea Israelului a Rezolutiei 1701, care include bombardarea unui punct de frontiera libanez si atacuri asupra proprietatii libaneze", potrivit unui comunicat al biroului prezidential.

"Consideram aroganta Israelului responsabila" pentru conflict, a anuntat armata libaneza.

Trei soldati libanezi si un ziarist de aceeasi nationalitate au decedat marti, in urma unui schimb de focuri dintre armata israeliana si cea libaneza, in zona de granita. Televiziunea pro-Hezbollah Al Manar afirma anterior ca si un ofiter israelian de rang inalt si-ar fi pierdut viata in ceea ce pare a fi cel mai grav incident dintre cele doua tari de la razboiul dus de Israel impotriva Hezbollah in 2006.