Seful Statului Major Interarme american a anuntat ca Statele Unite ale Americii au pregatit un plan de atac impotriva Iranului, daca Teheranul se doteaza cu arma nucleara, insa a precizat ca este "extrem de preocupat" de consecintele pe care le-ar putea avea o asemenea ofensiva, informeaza Mediafax care citeaza AFP. O actiune militara impotriva Iranului ar putea avea "consecinte nedorite care sunt dificil de anticipat intr-o zona incredibil de instabila", a declarat amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune NBC.

Amiralul Michael MullenFoto: Agerpres

Mullen a continuat spunand ca Statele Unite nu pot lasa totusi Teheranul sa se doteze cu arma nucleara. "Pentru a fi complet sincer, si o optiune, si cealalta ma ingrijoreaza mult", a recunoscut el. Mullen s-a declarat optimist ca eforturile diplomatice ale comunitatii internationalesi sanctiunile pe care le impune Iranului vor determina Republica islamica sa isi abandoneze programul de imbogatire a uraniului.

Totusi, "optiunile militare sunt pe masa si vor ramane". "Sper ca nu vom fi nevoiti sa le utilizam, dar ele sunt importante si binecunoscute", a adaugat amiralul.

Teheranul afirma ca programul sau de imbogatire a uraniului are scopuri civile si pasnice.