Un barbat despre care se credea ca este cea mai in varsta persoana ce locuieste in capitala japoneza Tokyo a murit in urma cu circa 30 de ani, au anuntat autoritatile locale, dupa ce acesta a fost gasit mumificat in patul sau, relateaza Daily Telegraph.

Politia a mers la locuinta lui Sogen Kato, din cartierul Adachi, la cererea oficialilor districtuali, care au dorit sa-si actualizeze lista cetatenilor centenari, cu ocazia apropierii Zilei Celor in Varsta, zi nationala in Japonia, sarbatorita in fiecare an pe 15 septembrie.

Kato s-a nascut la 22 iulie 1899, astfel ca el ar fi implinit zilele acestea 111 ani.

Oficialii japonezi din cadrul serviciului de asistenta sociala au incercat sa il viziteze pe cel mai varstnic cetatean din Tokyo si la inceputul acestui an, dar au fost indepartati de rudele lui Kato, care au spus ca "acesta este bine, dar nu doreste sa vada pe nimeni".

Acest lucru a ridicat suspiciuni autoritatilor, care au cerut politiei sa deschida o investigatie. Astfel, cand politistii au efectuat miercuri un control la domiciliul batranului, au gasit cadavrul acestuia in stare de putrefactie, intins pe pat si acoperit cu o patura.

Nepoata lui Kato a declarat anchetatorilor ca el s-a inchis in camera sa in urma cu circa 30 de ani, sustinand ca "vrea sa traiasca o viata ca Buddha". Autoritatile cred ca el a murit la scurt timp.

Politia din Tokyo investigheaza acum o posibila frauda, avand suspiciunea ca rudele barbatului au preferat sa il tina in casa pentru a incasa in continuare pensia acestuia si a sotiei sale decedate.

"Familia lui trebuie sa fi stiut ca el este mort in toti acesti ani, dar s-au purtat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic... Totul este atat de straniu", a spus un oficial din cadrul serviciului de asistenta sociala din Tokyo.