Daca Belgia se va “rupe”, achitarea datoriei publice va fi foarte dificila. O Wallonie independenta nu are cum sa plateasca 260 de miliarde de euro datorie, se arata intr-un raport al Bedlam Asset Management, care circula in mediile financiare sub denimirea “Farewell Flanonia”, copios citat de presa belgiana.

Cercetatorii belgieni au gasit leacul obezitatii. Carevasazica nu suntem vinovati ca mancam mult si nesanatos, ci exista o bacterie nesimtita in stomacelele noastre inocente, care bacterie ne face grasi. Ce trebuie sa facem ca sa invingem in lupta cu bacteria? Aflati de aici

Maical, aka Michael Jackson, a mai avut un copil din floricele, ascuns in Belgia, se mai arata in presa locala, conceput cu sora Dianei Ross, pe cand Maical avea 17 anisori si era inca negru. Povestea copilului (cred ca e al cincilea caz de copil al lui MJ descoperit dupa moartea artistului) e lunga si include rapiri si asasinate. Dupa ce moare regina Angliei o sa pretind si eu ca am fost fiul ei ilegitim, facut cu Guta, in locuinta lui Brad Pitt, in timp ce Angelina ne gatea la cuptor o prajiturica. Macar jumate din imparatie sa primesc…

Yuanul, moneda Chinei, ramane “puternic subevaluata”, explica seful misiunii FMI in China. O fi, dar si daca scot chinezii la vanzare datoria SUA, s-ar putea ca cineva sa aiba mari probleme…

Un scandal Madoff dar de amplitudini mai mici a izbucnit in Belgia, unde compania Capitalium a atras bani de la diverse celebritati locale (fotbalisti, judecatori, unii zic ca si de la tenismena Henin, dar ea neaga) dupa care praful s-a ales de ei. Ca veni vorba de frauda, si celor de la Societe Generale li s-a deschis un dosar.

Pretul cerealelor a crescut dupa zvonul ca rusii isi vor limita exporturile de grau. Daca se scumpesc cerealele, pretul laptelui si al carnii de vaca va creste si el pentru ca vacile se vor hrani cu cereale mai scumpe. Daca laptele si carnea se scumpesc, oamenii vor incerca sa convinga vitele sa manance mai putin. Vitele se vor enerva (ca au si ele demnitatea lor) si vor ataca oamenii. In final, vitele vor prelua conducerea omenirii si noi vom ajunge sclavele lor. E drept, si acum unii dintre cei care au preluat conducerea tot vite par.

Francezii vor sa adopte si ei o lege anti-corida, dupa ce catalanii au votat interzicerea luptelor cu tauri. Daca spaniolii vor vota o lege privind portul bascilor, probabil ca francezii vor supune rapid la vot portul bastilor, ca sa nu ramaie mai prejos…

Un interviu cu Cristian Preda in Liberation. Nu confundati rromii cu romanii, atrage el atentia. Preda mai vorbeste despre esecul planurilor de integrare a romilor in societate si multe altele.

La Tribune deschide cu o analiza a preturilor imobiliare, pe orase.

Guvernatorul Bancii Nationale a Frantei, Christian Noyer a prezentat un raport asupra economisirii. Cine, unde, cum e distribuita samd. Poate nu ar strica sa avem si noi un raport din asta…

Populatia UE a depasit 500 de milioane de locuitori. 21 de milioane sunt clar in Romania, deci rezulta un numar de 479 de milioane de potentiali turisti care sa vina la noi in concediu. Daca ii scadem pe cei care gandesc rational si care ar refuza indignati sa vina, tot ne mai raman de atras vreo 30 de milioane. Ii scoatem si pe cei ne-deplasabili, copiii sub 3 ani, dar tot putem conta pe vreo 300 de irationali, orbi sau cu alte deficiente. Cat costa sa le trimitem un email sa-i chemam pe la noi?

In Canada, lumea are alte preocupari. Mai nou au reglementat numarul de ore pe care un cal are dreptul sa le presteze. Nu mai mult de 15 pe zi. In plus, moartea unui cal a prilejuit o ancheta zuper stufoasa. Cred ca daca le povestim de Fefeleaga si de Bator (calul femeii), canadienii fac infarct…

Guvernatorul Californiei, celebrul Arnold Schwarzenegger i-a trimis in concediu fara plata pe toti angajatii publici. Credeti ca a zis « pas » vreunul? Au vazut si ei ce face un Schwartzy furios.

Obiectivele turistice britanice legate de monarhie intr-un fel sau altul aduc 600 de milioane de euro anual din turism, se arata intr-un raport citat de presa elvetiana. Oare nu am putea lega cumva si Pelesul nostru si alte obiective, de turismul britanic? Sa zicem de pilda ca pe langa Peles a trecu nush ce rege de-al lor cand a atacat Franta, intrucat gresise drumul? Sau alte asemenea mici legende…

Exceptionala descoperire a unor cercetatori elvetieni. Cu cat mai multi oameni detin arme de foc, cu atat numarul sinuciderilor este mai mare. Le dau urmatoarele teme de cercetare: Cu cat mergi mai mult prin desert, cu atat ti se face mai sete. Cu cat mananci mai mult, cu atat te ingrasi mai mult. Daca bei apa multa, te pisi mult. Sau reciprocele acestora. Daca ti se face sete, inseamna ca ai mers prin desert. Acu sa-i vad…

Sefa unui magazin de haine din Geneva a stat o ora in puscarie din cauza ca nu avea afisate preturile la anumite obiecte expuse in vitrina. Corect? Corect.

Un alt studiu beton. Barbatii si femeile nu sunt egali in fata stress-ului. Stiti cum au descoperit asta? Au luat un sobolan si o sobolanita si i-au stresat. Sobolanita facea ca toti dracii dupa o vreme, in vreme ce pe sobolan il durea undeva. Acuma ce sa zic? Daca de la un sobolan muti concluziile la om, inseamna ca ceva nu e ok. Doi la mana, le recomand cercetatorilor sa incerce sa repete experimentul luand un soarec si mai ales, soricioaica.

Banca Centrala a Angliei nu va creste in curand dobanda cheie din cauza riscurilor care persista in economie, a spus guvernatorul lor.

Nu stiu cat costa la ei un bilet la Iron Maiden, dar sa-l vezi pe Papa Benedict, pretul a fost fixat la 25 de lire. In banii astia primesti dreptul de a asista la o beatificare si la o rugaciune publica. Probabil ca s-a negociat din rasputeri cu Papa, care nu o fi vrut sa dea mai mult. Unde s-a ajuns… J)

O alta problema in Marea Britanie: valurile mari de imigranti obliga Guvernul sa construiasca 100.000 de locuinte pe an.

Evident ca presa spaniola scrie despre cum a fost lupta cu corida. Cati au votat pro si cati contra, ce va insemna asta samd.

Spaniolii merg bine pe calea reformelor, chiar daca eforturile sunt mari. In primele sase luni, au redus deficitul cu aproape 25%. Cresterea TVA a insemnat venituri mai mari cu 31% din colectarea acestei taxe.

Presa din Senegal. ”Pentru unitate, pentru victorie!” Merita citit superbul text “Cine suntem noi?”, pe locul 4 ca popularitate. Raspunsul e naucitor.

Presa din Burundi. “Bujumbura da o sansa democratiei”. M-am linistit.

Timpuri grele pentru cainii din “Ouaga”, cum i se spune capitalei Burkina fasso-ului.

Guineea si-a sarbatorit moneda, care a implinit 50 de ani. Guvernatorul bancii centrale, presedintele interimar, vorbitorii au recunoscut ca nu i-a fost usor …

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa