Grupul grec de extrema stanga Secta Rebela ameninta, intr-un mesaj care revendica asasinarea ziaristului Sokratis Giolias, in 19 iulie, ca va transforma tara in "zona de razboi revolutionar", in plin sezon turistic, relateaza Le Monde.

In aceasta scrisoare de sapte pagini, publicata de ziarul de centru stanga Ta Nea, grupul, care a ucis un politist anti-tero in iunie 2009, promite sa atace noi oameni ai legii, ziaristi si agenti ai administratiei penitenciarelor.

Primul ziarist asasinat in Grecia de peste 20 de ani, Sokratis Giolias, in varsta de 37 de ani, a fost doborat de 16 gloante. "Turistii trebuie sa stie ca Grecia nu mai este un refugiu al capitalismului. O vom transforma in zona de razboi revolutionar, cu incendii, sabotaje, manifestatii violente, atentate cu bomba si asasinate (...) Suntem in razboi cu democratia voastra", spune Secta Rebela.

Acest grup a inceput sa devina cunoscut dupa ce a revendicat, in februarie 2009, un atac impotriva unui comisariat al politiei din capitala Greciei. Cateva saptamani mai tarziu, doi barbati cu cagule au deschis focul asupra birourilor unui post de televiziune din sud-vestul Atenei.