Regizorul Oliver Stone si-a cerut scuze pentru afirmatiile antisemite pe care le-a facut intr-un interviu acordat week-end-ul trecut pentru Sunday Times. Dublul laureat al premiului Oscar acuzase dominatia israeliana asupra mass media si sustinuse ca Rusia a avut mai mult de suferit decat evreii in cel de-al doilea Razboi Mondial, relateaza The Daily Mail.

Oliver StoneFoto: Agerpres

Comentariile sale au atras critici dure din partea organizatiilor evreiesti din Statele Unite si a Israelului.

In incercarea de a prezenta o viziune mai ampla a atrocitatilor comise de Germania nazista, "am facut o asociere stangace despre Holocaust, pentru care imi cer scuze si o regret", spune acum regizorul.

"Evident, evreii nu controleaza media si nicio alta industrie", a precizat el, adaugand ca Holocaustul a reprezentat o "atrocitate".

In interviul acordat Sunday Times, regizorul incerca sa-si promoveze filmele documentare despre istoria secreta a Americii, care pun sub semnul intrebarii o serie de interpretari general acceptate ale evenimentelor.

"Hitler a facut mult mai mult rau Rusiei decat poporului evreu, 25 sau 30 de milioane" de rusi au murit in urma invaziei germane, a spus celebrul regizor.

Intrebat care este motivul pentru care se concentreaza atat de mult pe Holocaust, Stone a raspuns: "Dominatia evreiasca asupra media".

Stone spusese si ca evreii au distrus politica externa a SUA si a sugerat ca Hitler a fost sustinut de Marea Britanie.

Directorul American Jewish Committee, David Harris, a replicat: "Invocand acest stereotip grotesc, toxic, Stone s-a autodefinit ca antisemit".

Stone starnise controverse si in ianuarie, cand a starnit un val de furie dupa ce a afirmat ca Hitler nu a fost altceva decat un "tap ispasitor facil" de ales.