O aeronava Airbus 321 cu 152 de persoane la bord s-a prabusit, miercuri dimineata, langa Islamabad, transmit agentiile internationale de ​presa. Avionul, care apartine companiei Airblue, decolase din Karachi si pierduse legatura cu turnul de control inainte de a se prabusi. Nu se cunosc cauzele accidentului, cel mai grav din istoria Pakistanului.

Aeronava Airbus 321 prabusita langa IslamabadFoto: Agerpres

UPDATE ora 14:00 Toti cei care se aflau la bordul avionului au decedat. "Nimeni nu a supravietuit," a declarat ministrul de interne Rehman Malik.

Initial au existat informatii potrivit carora cinci persoane au fost gasite in viata si transportate de urgenta la spital. Intrebat daca toti de la bordul avionului au murit, Malik a raspuns: "Da, toti sunt morti".

Seful Politiei din Islamabad a precizat ca toate cadavrele au fost recuperate, transmite AFP. Pe de alta parte, exista informatii contradictorii cu privire la numarul acestora, unii oficiali vorbind despre 149 de persoane, altii 152.

UPDATE ora 12:50 Echipele de salvare au recuperat ramasitele a cel putin 90 de persoane. Oficialii au declarat ca nu sunt semne ca ar exista alti supravietuitori.

UPDATE ora 09.40 Cinci raniti au fost transportati de urgenta la spital, a anuntat ministrul de Interne pakistanez.

"Cadavrele sunt peste tot si foarte putini au supravietuit. Trupurile sunt ridicate cu elicopterele," a precizat un oficial al politiei din Islamabad.

Salvatorii au precizat ca sunt nevoiti sa sape prin moloz cu mainile, munca fiindu-le ingreunata de foc si fum dens.

Regiunea deluroasa este greu accesibila, intrucat nu exista drumuri de acces.

Pakistan a decretat zi de doliu national.

Avionul a fost construit de Airbus, potrivit companiei.

"Regretam sa confirmam faptul ca a avut loc un accident cu o aeronava Airbus si vom oferi mai multe informatii cand le vom avea", a declarat purtatorul de cuvant Airbus.

La bord se aflau 146 de pasageri si 6 membri ai echipajului.

"Avem informatii ca avionul a cazut in zona deluroasa Margalla. Este mult fum, nu am reusit sa ajungem acolo. Este inconjurat de dealuri si nu exista drum de acces", a declarat un oficial al politiei, citat de AFP, care a precizat ca este vorba de o aeronava privata Airblue.

"Ploua. Am vazut avionul zburand foarte jos de la fereastra biroului", a declarat un martor citat de Reuters.