Un pilot al fortelor aeriene canadiene a fost ranit vineri dupa ce avionul sau s-a prabusit in timpul unui exercitiu desfasurat pe aeroportul Lethbridge, in Alberta, transmite CBCNews. Capitanul Brian Bews (36 de ani) a reusit sa se catapulteze din aparatul CF-18 Hornet.

Pilotul s-a salvatFoto: Captura LiveLeak

Bews se pregatea pentru spectacolul aerian Alberta International Airshow, programat sa se desfasoare la sfarsitul acestei saptamani in Lethbridge.

Martorii au declarat ca pilotul efectua manevre la mica altitudine, cand a fost fortat sa se catapulteze din aparat. Fotograful Ian Martens, prezent la fata locului, a spus ca avionul "a inceput sa se incline intr-o parte, ceea ce mi s-a parut anormal, dupa care am remarcat mai multe pocnituri si, dintr-o data, aparatul s-a inclinat si s-a prabusit incet spre pamant, intr-o mare de flacari portocalie".

Pilotul a reusit sa se catapulteze, aterizand foarte aproape de avionul in flacari.

"Pilotul este in viata, iar noi credem in prezent ca ranile sale nu-i pun viata in pericol", a declarat pentru CBC News capitanul Nicole Meszaros, din cadrul Fortelor aeriene ale Canadei.

Zona a fost izolata, iar anchetatori din cadrul armatei si al Departamentului Transporturilor incearca sa determine cauzele accidentului.

Oficialii au declarat ca, in afara de pilot, nimeni nu a fost ranit in urma accidentului.

Show-ul aerian se va desfasura conform programului.